Statistikapomm: Messi ja Mbappe rekordid, Atletico võimalus ajaloo kordamiseks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri viienda vooru teisel mängudepäeval ilmnes, nagu ikka, mitmeid põnevaid statistilisi näitajaid.

Müncheni Bayern on Meistrite liiga ajaloos kolmas meeskond, kes on koduväljakul löönud vähemalt 250 väravat. Neid edestavad Hispaania tippmeeskonnad Madridi Real ja Barcelona.

Brüsseli Anderlecht võitis Meistrite liigas esimese mängu võõral väljakul pärast 2005. aasta detsembrit. Eilses kohtumises saadi võõrsil jagu Glasgow Celticust.

121 kohtumist on Meistrite liigas pidanud Barcelona tähtmängija Lionel Messi. Eilsest kerkis argentiinlane selles arvestuses edukaimaks Lõuna-Ameerika jalgpalluriks. Varem jagas Messi liidripositsiooni brasiillase Roberto Carlosega.

Enne eilset löödi viimati Paris Saint-Germaini vastu kolm väravat käimasoleva aasta aprillis. Prantsusmaa kõrgliigas sai sellise tembuga hakkama Nice, Meistrite liigas oli nende vastu pidurdamatus hoos Müncheni Bayern.

Kylian Mbappe ja Cristiano Ronaldo on ainsad jalgpallurid, kes on 2017. aastal löönud Meistrite liigas kahekohalise arvu väravaid. Mbappe 10, Ronaldo 18.

18-aastane Mbappe on karjääri jooksul mänginud 14 Meistrite liiga mängus ja olnud osaline 13 tabamuses. Kümme väravat ja kolm resultatiivset söötu. Ühtlasi on noor prantslane ka noorim mängija, kes on jõudnud 10 väravani.

Enne eilset langes Madridi Atletico viimati Meistrite liiga alagrupiturniirilt välja hooajal 2009-10 – hiljem võitsid nad Euroopa liiga. Selle saavutuse kordamiseks avaneb neil võimalus tänavugi. 

Manchester United on püsinud kõikide sarjade peale kokku koduväljakul kaotuseta 40 järjestikuses kohtumises. See on Inglismaa tippmeeskonna rekord. Viimati tunnistati koduväljakul vastase paremust 10. septembril 2016 (vs. Manchester City 1:2).

66 sekundit lahutas Romelu Lukaku ja Marcus Rashfordi väravaid Moskva CSKA vastu. Ründajad pöörasid nende tabamustega 0:1 kaotusseisu 2:1 võiduks.

TULEMUSED

A-grupp: Manchester United – Moskva CSKA, Lissaboni Benfica – Basel 0:2.
Tabeliseis: Manchester United 15, Basel 12, CSKA 9, Benfica 0.

B-grupp: Müncheni Bayern – Paris Saint-Germain 3:1, Glasgow Celtic – Brüsseli Anderlecht 0:1.
Tabeliseis: PSG 15, Bayern 15, Celtic 3, Anderlecht 3.

C-grupp: Londoni Chelsea – Madridi Atletico 1:1, Roma - Karabahh 1:0.
Tabeliseis: Roma 11, Chelsea 11, Atletico 7, Karabahh 2.

D-grupp: Barcelona – Lissaboni Sporting 2:0, Pireuse Olympiakos – Torino Juventus 0:2.
Tabeliseis: Barcelona 14, Juventus 11, Sporting 7, Olympiakos 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles