Kovaltšuk nõuab: läheme olümpiale ja laulame võites Venemaa hümni

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk (paremal) KHLi võitjakarikaga.
Ilja Kovaltšuk (paremal) KHLi võitjakarikaga. Foto: Aleksei Kudenko/Sputnik/Scanpix

Pyeongchangi talimängudel osalevate jäähokimeeskondade sekka võib kuuluda ka «Olümpiasportlased Venemaalt» nime kandev tiim, mis võistleb Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) lipu all ja millele mängitaks olümpiahümni. Olgugi, et ROKi eilse otsusega ei lehvi Lõuna-Koreas Venemaa lippu, tuleb sportlastel sinna ikka kohale minna, arvab endine NHLi täht, praegu Peterburi SKAs mängiv Ilja Kovaltšuk.

«Me peaksime kindlasti olümpiale minema, sest kui sellest keeldume, tähendab see allaandmist,» vahendas kahekordse maailmameistri sõnul Tass. «Me kõik mõistame, et ROKi otsus oli puhtalt poliitiline ja teame, kelle vastu on need meetmed suunatud. Tegelikult oli ju selge, et selline otsus tehakse. Aga kui sportlased sinna kohale lähevad, siis see teeb riigi taas ühteseks.»

Vene hokituus sõnas, et kõik dopingust puutumata sportlased peaksid kindlasti Pyeongchangi minema – kasvõi seetõttu, et paljudel ei pruugi seda võimalust enam kunagi tekkida. Hokimees isegi on juba 34-aastane.

«Kui meil õnnestub hästi esineda, siis laulame ka kindlasti hümni. Meie, sportlased, seisame poliitikast väljaspool,» rõhutas Kovatšuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles