Ford paneb M-Sportile tugevama õla alla

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerikast tulev Ford Performance'i tugi aitas M-Sportil meeskonda jätta maailmameister Sebastien Ogieri.
Ameerikast tulev Ford Performance'i tugi aitas M-Sportil meeskonda jätta maailmameister Sebastien Ogieri. Foto: @World/M-Sport

Kui Ameerikas baseeruv Ford Performance teatas tänavuse hooaja keskel, et loobub oma rallikrossimeeskonna ajamisest, hakkasid kohe liikuma spekulatsioonid, kas vabanevad finantsid suunatakse WRC-sarja. Vastus, nagu selgub, on «jah»!

M-Sporti Fiesta WRC roolis individuaalseks maailmameistriks tulnud Sebastien Ogier seadis oma tiimis jätkamise tingimuseks Fordi suurenenud toe. Selle ta ka sai. Varasemalt oli M-Sport puhtakujuline erameeskond, kelle autod kandsid Fordi logosid, aga tehniline tugi oli piiratud. Edaspidi ollakse rohkem toeks – M-Sport ei naase küll poole sajandi tagusesse aega, kui oli puhtakujuline tehasemeeskond nagu teised praegu MM-sarjas osalevad tiimid, aga Fordi panus suurenes piisavalt, et hoida meeskond konkurentsivõimelisena.

«Muidugi meeldiks mulle mõelda, et tõuseme eelarveliselt taas samale tasemele konkurentidega, aga praegusel hetkel seda ei juhtu,» vahendab Motorsport News M-Sporti tiimipealiku Malcolm Wilsoni sõnumit.

Briti sõnul tehakse edaspidi Fordiga väga lähedaselt koostööd USAs paiknevas tehnoloogiakeskuses. «Mis on minu jaoks oluline, et me saame tugevamat tehnoloogiatuge ja see lubab meil püsida kõige teravamas tipus. Selleks on vaja raha, aga palju asju saavad nad Ameerikas ka oma maja siseselt ära teha. Aerodünaamika on üks väga konkreetne näide, kus see töötaks – neil on vahendid meie abistamiseks,» rõhutas Wilson.

Ogieri kõrval istub tuleval aastal M-Sporti teises masinas Elfyn Evans. Ott Tänakust vabanenud autosse istuvat kolmandat sõitjat või sõitjaid pole veel avalikustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles