Arvutimängust FIFA saab profisport

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA arvutimängu mängijatel avaneb mõne kuu pärast võimalus saada profisportlasteks.
FIFA arvutimängu mängijatel avaneb mõne kuu pärast võimalus saada profisportlasteks. Foto: Michael Kolvenbach/imago/Kolvenbach/Scanpix

Suurbritannia e-spordi ettevõte Gfinity teatas, et uuel aastal võtab ta oma hõlma alla, mis tähendab profiliiga ja -mängijate teket, jalgpalli arvutimängu FIFA.

Profiliiga alustab märtsikuus, aga valikvõistlustega, kus võivad osaleda absoluutselt kõik FIFA-mängijaid (neid on üle maailma miljoneid) algavad 8. jaanuaril. Kuus nädalat kestva valikvõistluse järel pääsevad 40 paremat e-sportlast 23. veebruari drafti.

«Gfinity on esimene e-spordi ettevõte, kes soetas endale EA Sportsi FIFA 18 Global Series litsentsi. Selle mängu lisandumine meie portfelli annab The Elite Series (ettevõtte e-spordi võistlussari - toim) juurde väga haarava dimensiooni,» sõnas ettevõtte tegevjuht Neville Upton.

E-sport on tohutu kiirusega kasvav valdkond. 2016. aastal teenisid selle sektori ettevõtted üle maailma 493 miljonit dollarit tulu ja 2020. aastaks prognoositakse summa kerkimist 1,5 miljardini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles