Blogi ja galerii: Klavan ja Liverpool purustasid Spartaki 7:0!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Meistrite liigas peeti selle hooaja alagrupiturniiri viimased kohtumised, mille käigus selgus neli kaheksandikfinalisti. Eesti koondise kapten Ragnar Klavan tegi kaasa terve kohtumise, kui Liverpool purustas kodus 7:0 Moskva Spartaki.

Klavani jaoks oli see käesoleval hooajal kolmas mäng Meistrite liiga põhiturniiril. Suur võit tähendas, et Liverpool võitis E-alagrupi. Esmaspäevasel kaheksandikfinaalide loosimisel on neil kuus võimalikku vastast: FC Basel, Müncheni Bayern, Torino Juventus, Donetski Šahtar, FC Porto või Madridi Real.

Meistrite liiga kaheksandikfinalistid hooajal 2017-18 on nähtavad allpool. Esmaspäevasel loosimisel ei saa ükski klubi kokku minna mõne teise oma riigi esindajaga ega meeskonnaga, kellega juba alagrupis kohtuti.

Foto: Kuvatõmmis

Tänased mängud ja tabeliseisud alagruppides E-H.

E-alagrupp: Liverpool - Moskva Spartak 7:0, Maribor - Sevilla 1:1.
Tabel: Liverpool 12, Sevilla 9, Spartak 6, Maribor 3.

F-alagrupp: Donetski Šahtar - Manchester City 2:1, Rotterdami Feyenoord - Napoli 2:1.
Tabel: Man City 15, Šahtar 12, Napoli 6, Feyenoord 3.

G-alagrupp: FC Porto - AS Monaco 5:2, RB Leipzig - Istanbuli Besiktas 1:2.
Tabel: Besiktas 14, Porto 10, Leipzig 7, Monaco 2.

H-alagrupp: Tottenham Hotspur - Nicosia Apoel 3:0, Madridi Real - Dortmundi Borussia 3:2.
Tabel: Tottenham 16, Real 13, Borussia 2, Apoel 2.

ENNE MÄNGUDE ALGUST

E-alagrupi tabeliseis enne tänaseid kohtumisi (Liverpool - Spartak ja Maribor - Sevilla) on: Liverpool 9 punkti, Sevilla 8, Spartak 6, Maribor 2. Võit tagaks Liverpoolile esikoha ja viik edasipääsu (juhul, kui Sevilla Maribori ei alista, siis ka esikoha). Kaotuse puhul pääsetaks teisena edasi juhul, kui Sevilla ei saa jagu Mariborist).

Liverpooli jaoks ülimalt tähtsas kohtumises - Meistrite liigas saadi siiski lihtne loos ning alagrupist mitte edasipääsemine oleks korralik põrumine - naaseb Klavan kahemängulise pausi järel põhirivistusse. Eelmise nädala kaks Inglismaa kõrgliigamatši jättis ta vahele seoses haigusvimmaga, mis nüüdseks taandunud. Peatreener Jürgen Klopp usaldas Eesti koondise kapteni koha ka platsile.

F-alagrupis võõrustab Donetski Šahtar esikoha juba kindlustanud Manchester City't. Šahtar vajab edasipääsuks vähemalt viiki. Kui kaotatakse ja Napoli alistab samal ajal võõrsil seni kõik viis mängu kaotanud Rotterdami Feyenoordi, peab Ukraina klubi leppima kolmanda kohaga.

G-alagrupis on esikoht kindel Istanbuli Besiktasel, kes sõidab külla RB Leipzigile, kes vajab edasipääsuks paremat tulemust kui see, mille saavutab FC Porto kodus AS Monaco vastu.

H-alagrupis on teada, et esikoht kuulub Tottenhamile ja teine Madridi Realile. Selgusetu on vaid, kas kolmandana pääseb Euroopa liigasse Dortmundi Borussia või Nicosia Apoel. Küprose klubi peab kolmandaks tõusmiseks saavutama võõrsil Tottenhami vastu parema tulemuse kui Borussia võõrsil Reali vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles