Superkarikas tõotab Tallinna tuua superpaari

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan ja Liverpool vs Alexis Sanchez ja Arsenal - miks mitte vaadata neid heitlemas ka Tallinnas?
Ragnar Klavan ja Liverpool vs Alexis Sanchez ja Arsenal - miks mitte vaadata neid heitlemas ka Tallinnas? Foto: Tim Ireland/AP/Scanpix

Pärast jalgpalli Meistrite liiga alagrupiturniiri lõppu said lisaks hinnatuimas klubisarjas play-off’i pääsenud klubidele ka klaariks meeskonnad, kelle hulgast tuleb Euroopa liiga võitja. Ehk: nüüd võime asuda julgelt spekuleerima, keda on lootust näha 15. augustil Tallinnas UEFA Superkarika finaalis.

Üllatused on spordis teadupärast alati võimalikud, ent nii Meistrite kui Euroopa liigas saab siiski välja tuua üsna kindla soosikuteringi. Sinna kuuluvad:

Meistrite liigas Paris St. Germain, Manchester City, Barcelona, Madridi Real ja Müncheni Bayern;

Euroopa liigas Madridi Atletico, Londoni Arsenal, Dortmundi Borussia, Napoli, Leipzig, Milan, Rooma Lazio.

Meistrite liigas võib nö «mustade hobustena» välja tuua Manchester Unitedi, Torino Juventuse ning miks mitte ka Inglismaa trio Chelsea, Tottenhami ja Liverpooli eesotsas Ragnar Klavaniga; Euroopa liigas selle sarja finaali võõrustava Lyoni, Bergamo Atalanta, Villarreali, Real Sociedadi, Lissaboni Sportingu ning ehk ka Venemaa kvarteti Zenit, CSKA, Spartak ja Lokomotiv.

Superkarikafinaal peetakse Lilleküla staadionil UEFA ja Euroopa liiga võitjate vahel. Tallinnale anti Euroopa klubijalgpalli hooaja avamäng seoses Eesti vabariigi 100. sünnipäeva tähistamisega. Selles osalevad klubid saavad selgeks pärast 26. mail peetavat Meistrite liiga finaali.

Viimaste aastate superkarikafinaalid ja toimumiskohad:

2017 Madridi Real – Manchester United 2:1, Skopje

2016 Madridi Real – Sevilla 3:2 (lisaaeg), Trondheim

2015 Barcelona – Sevilla 5:4 (lisaaeg), Tbilisi

2014 Madridi Real – Sevilla 2:0, Cardiff

2013 Müncheni Bayern – Londoni Chelsea 2:2 (penaltid), Praha

2012 Madridi Atletico – Londoni Chelsea 4:1, Monaco

2011 Barcelona – Porto 2:0, Monaco

2010 Madridi Atletico – Milano Inter 2:0, Monaco

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles