Alar Varrak: ma pole korvpalliliidus palgaline töötaja, otsin jätkuvalt klubi

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak.
Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter / Postimees

BC Kalev/Cramo endine peatreener Alar Varrak kinnitas intervjuus Postimehele, et pole tööotsinguid jätnud.

Korvpalliliidu eilses pressiteates selgus, et Varrak naaseb Eesti koondise treeneripingile. Samuti teatati, et ta asub alaliidus tööle skaudina, kelle ülesanne on välismaal mängivate eestlaste tegemiste kaardistamine.

-Alar, kas ja kui palju eilne uudis sinu tööotsingu plaane on muutnud?

Võib-olla inimesed on valesti aru saanud asjast. Ma otsin jätkuvalt aktiivselt tööd, selles osas pole midagi muutunud. Ma ei lähe korvpalliliitu palgalisele tööle. Jõudsime lihtsalt sellise ideeni, et kuniks ma uut tööd otsin ja niikuinii plaanin ennast arendamas käia, saaksin ka Eesti korvpallile kuidagi kasulik olla. Sellest on aastaid juttu olnud, et meeste- ja noortekoondistel pole kõige paremat ülevaadet selllest, mida välismaal mängivad korvpallurid teevad ja kuidas neil läheb. Korvpalliliidul tasub kindlasti mõelda, kas ja kust sellise ametikoha jaoks vahendid leida. See ei pea isegi olema täiskohaga töö. Mina teen hetkel seda skaudiasja palgata.

-Seega, kui peaksid leidma omale uue klubi näiteks välismaalt, jääks skaudi ja koondise abitreeneri roll sinnapaika?

Ega jah, konkreetset lepingut mul pole. Meil on korvpalliliiduga aumeeste kokkulepe, et olen abiks. Aga kui ma omale töö leian, siis pole midagi parata - ma ei pruugi saada näiteks veebruaris ka koondist aidata. Korvpalliliit oli selliste tingimustega nõus. Ma ütlesingi neile, et ma kasutaksin hea meelega oma praegust vaba aega kasulikult ära. Olen paar päeva skauditööga nüüd tegelenud. Hakkan vaikselt võrgustikku looma. Kontakteerun klubidega, kus eestlased mängivad, ja üritan treenerite ja mänedžeridega suhelda. Uurida, kuidas meie mängijatel läheb ja mida klubi neilt pikas perspektiivis ootab. Võimalusel tuleks käia ka kohapeal maad uurimas. Loon süsteemi, et kui skaudi ametikoht kunagi tekitatakse, siis see inimene ei peaks päris nullist alustama, vaid kontaktid klubidega oleks olemas.

Aga ma rääkisin ka oma agendiga. Eks ta ütlebki, et mul võib juba homne päev treeneritöö variant tekkida, aga samas ei pruugi seda üldse juhtuda. Eilne uudis ei tähenda ka seda, et ma nüüd välismaale erinevate klubidega tutvuma ei läheks.

-Esmalt ootab sind ees Moskva CSKA. Mida Dimitrios Itoudis sulle ütles?

Jah, olen järgmisel nädalal viis-kuus päeva Moskvas CSKA köögipoolega tutvumas. Itoudis ütles, et saan igal pool nende tegemisi jälgida, lihtsalt reisidele ei taha nad mind kaasa võtta. Järgmisel nädalal ongi neil üks väheseid perioode, kus nad on pea kogu nädala Moskvas. Seepärast siis lähengi sinna.

Hetkel ajan ka üht Hispaania varianti. Võimalik, et pääsen ühe sealse klubi juurde pikemaks ajaks õppima. Samal ajal saaksin ma ka näiteks Baskonias Sander Raieste juurest läbi käia ja vaadata, kuidas temal läheb. Samuti pole välistatud uuel aastal USA-sse minek, kui ma selleks ajaks tööd leidnud pole.

-Kalevlastega tegid sa igatahes hea eeltöö ära, seda näitas uue peatreeneri Donaldas Kairyse Ühisliiga debüüt Moskva CSKA vastu.

(Elavneb siiralt.) Jah, ma vaatasin mängu. Väga kihvtilt mängisid! (Muigab.) Aga Kalevi mängulisi nüansse ei hakka ma küll lähiajal avalikult analüüsima. See poleks sünnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles