Video: Eesti alistas ülipingelises MMi 11. koha mängus lisaajal USA

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saalihokinaiskond rõõmustab värava üle.
Eesti saalihokinaiskond rõõmustab värava üle. Foto: IFF

Naiste saalihoki MM-finaalturniiril Slovakkias, Bratislavas alistas Eesti koondis 11. koha mängus lisaaja järel Ameerika Ühendriikide naiskonna 8:7 (2:2, 2:1, 3:4, 1:0).

Kohtumine kulges algusest peale värav-väravas. Kumbki naiskond ei omanud mängu jooksul mitte kordagi kaheväravalist eduseisu. USA saavutas esimeses eduseisu 53. minutil, kui asus 7:6 juhtima.

Eesti suutis viigistada kolm sekundit enne normaalaja lõppu, kui väravavaht oli asendatud kuuenda väljakumängijaga. Kristi Rickbergi söödu järel lükkas Reti Väärt palli värava ette, kus see ameeriklanna jalast võrku põrkas.

Lisaajal avanes esmalt väga hea võimalus USA-l, aga see jäeti kasutamata. Eesti pääses vasturünnakule, kus Edith Pärnik leidis sööduga naiskonna kapteni Merli Süvari, kes realiseeris üks-üks olukorra 8:7 võiduväravaks.

Eesti saalihokinaiskond osales MM-finaalturniiril teist korda. 2009. aastal lõpetati 15., nüüd 11. kohaga. Alagrupis alistati Austraalia ja Singapur 10:4 ning kaotati Slovakkiale 3:10. Kaheksandikfinaalis jäädi 1:6 alla Poolale ja mängus 9.-12. kohale 2:4 Taanile. Lõpetuseks 8:7 võit USA üle. Eesti ei edestanud finaalturniiril ainsatki Euroopa koondist, aga jättis selja taha kõik muu maailma esindajad.

Eesti resultatiivseim mängija oli Väärt 11 (6+5) punktiga. 9 punkti kogusid Pärnik (7+2), Kati Kütisaar (6+3) ja Süvari (4+5).

Eesti saalihokinaiskond pärast MMil 11. koha saavutamist.
Eesti saalihokinaiskond pärast MMil 11. koha saavutamist. Foto: IFF
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles