Siim-Sander Vene treenib koos Tartuga, Cook ravib rumalat vigastust

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Vene ja Steve Cook Tartu meeskonna treeningul.
Priit Vene ja Steve Cook Tartu meeskonna treeningul. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonda on kummitanud Priit Vene peatreeneri-perioodi esimestel kuudel erinevad vigastused. Täiskoosseisus polegi klubi treenida veel saanud.

Novembri teises pooles, mil Kent-Kaarel Vene, Kristen Meister ja leedulane Vytenis Cižauskas olid vigastuspausilt tagasi treeningutele naasnud, paistis, et tartlased võivad lõpuks ometi oma parima rivistusega eelseisvatele mängudele vastu minna. Nii siiski ei läinud, sest koondisepausi ajal vigastas treeningul jalga ameeriklane Steve Cook, kes oli äsja teeninud Balti liiga novembrikuu parima mängija auhinna.

«Ta tõmbas treeningul jala peale maandudes talla all ühe väikese lihase ära,» sõnas Vene täna Postimehele. «Tegu on üsna lolli kohaga, sest hüpata ei saa ta siiani. Raske on prognoosida, millal teda tagasi väljakul võiks näha.»

Vene arvab, et vigastus tekkis ülekoormusest. Ta toob sarnase näite Euroopa tippklubist Madridi Realist, kus eesliin on suure koormuse tõttu üsna hõredaks jäänud. «Eks sellised asjad tekivad, kui mängijaid on vähe ja koormus läheb liiga suureks.»

Tartu meeskonna treeningutega liitus hiljuti peatreeneri vanem poeg, Eesti parim korvpallur Siim-Sander Vene, kes taastub samuti vigastusest. «Siim on meiega paar trenni kaasa teinud. Vaatame praegu, kuidas ta jalg vastu peab. Päris iga päev ta pallitrenne veel kaasa pole teinud. Teisipäeval treenis, eile andis puhkust ja täna treenib uuesti,» selgitab juhendaja. 

27-aastase ääremängija palkamist ei pea treener Vene aga tõenäoliseks. «Ta peab esmalt oma praeguse koduklubi Reggio Emiliaga asjad selgeks tegema. Siimu seob siiani ju klubiga leping,» ütleb Vene, kelle sõnul peaks poeg mängukõlbulik olema taas jaanuaris. Seda, millise klubi särgis Siim-Sander kuu aja pärast väljakule võiks joosta, on täna võimatu veel ennustada.

Siim-Sander Vene mängud Reggio Emilias on ilmselt mängitud.
Siim-Sander Vene mängud Reggio Emilias on ilmselt mängitud. Foto: Roberto Pistilli/Pallacanestro Reggiana
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles