Brüssel kaotas jalgpalli EMi korraldusõiguse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wembley võõrustab 2020. aasta jalpalli Euroopa meistrivõistlustel seitset kohtumist.
Wembley võõrustab 2020. aasta jalpalli Euroopa meistrivõistlustel seitset kohtumist. Foto: Steve Parsons/imago/PA Images

2020. aasta jalgpalli Euroopa meistrivõistluste võõrustamisest peab suu puhtaks pühkima Belgia pealinn Brüssel, sest sinna planeeritud staadion on endiselt ehitamisel ja Euroopa jalgpalliliit UEFA ei suuda garanteerida selle õigeaegset valmimist.

UEFA presidendi Aleksander Ceferini sõnul oli UEFA täitevkomitee otsus ühepoolne, vahendab BBC.

Esialgu vaid poolfinaale ja finaali võõrustama pidanud Wembley staadion haarab endale ka Brüsselis toimuma pidanud mängud. Kokku mängitakse Londonis seitse kohtumist, lisaks eelmainitud mängudele peetakse seal ka kolm alagrupi kohtumist ja üks kaheksandikfinaal.

2020. aasta EM-finaalturniir on uue süsteemi (turniir toimub üle Euroopa) esimene proovikivi. EMi võõrustavad Bakuu, Kopenhaagen, London, München, Budapest, Rooma, Amsterdam, Dublin, Rumeenia, Peterburi, Glasgow ja Bilbao. Avamäng peetakse Rooma olümpiastaadionil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles