Kas Tänak ja Järveoja teenisid preemia õige või vale asja eest?

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: JOSEP LAGO/AFP/Scanpix

Ott Tänakule ja Martin Järveojale autoralli võistkondliku MM-tiitli nimetuse all Eesti Olümpiakomitee preemia määramine on kergitanud küsimuse, kas see on ikka põhjendatud või mitte.

Üleeile austas Eesti Olümpiakomitee (EOK) mitteolümpiaalade maailmameistreid ja nende treenereid. Teiste hulgas otsustati 10 000 euroga premeerida autorallis M-Spordi koosseisus võistkondliku maailmameistritiitli teeninud rallipaari Ott Tänakut ja Martin Järveoja­t.

Kuna rallis (ja näiteks ka vormel 1-s) võisteldakse kahes eraldi kategoorias – tootjate ja sõitjate arvestuses –, mida FIA hoiab üksteisest ka väga selgelt lahus, ongi kuluaarides kerkinud arutelu: kas individuaalselt pronksi võitnud Tänakule ja Järveojale määrati preemia õige või vale asja eest? Kui kõigil teistel võistkonnaaladel tõusevad sportlased autasustamispjedestaalile nimelt võistkonna saavutuse eest, siis rallis mitte. Samuti ei saa tootjate tiitel mingilgi moel kaunistama Tänaku ja Järveoja CVd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles