Eesti koondisele määrati jalgpalli Rahvuste liigas loosipiirang

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Euroopa jalgpalliliit UEFA kinnitas Rahvuste liiga tugevusgrupid ja loosipotid. Eesti koondis kuulub C-tugevusgruppi ja neljandasse ehk kõige nõrgemasse loosipotti. 

Eestiga samas tugevusgrupis mängivad veel (loetelu järjestus pingerea alusel): Ungari, Rumeenia, Šotimaa, Sloveenia, Kreeka, Serbia, Albaania, Norra, Montenegro, Iisrael, Bulgaaria, Soome, Küpros, Eesti, Leedu.

Nagu näha, kuuluvad Eestiga kolmandasse tugevusgruppi ka Norra, Soome ja Leedu, otsustas UEFA määrata talviste ilmastikuolude tõttu loosipiirangu. Ühes alagrupis ei saa vastamisi minna üle kahe «talvemeeskonna». Alagruppide loosimised toimuvad 24. jaanuaril.

1. loosipott: Ungari, Rumeenia, Šotimaa, Sloveenia.

2. loosipott: Kreeka, Serbia, Albaania, Norra.

3. loosipott: Montenegro, Iisrael, Bulgaaria, Soome.

4. loosipott: Küpros, Eesti, Leedu.

Mängud peetakse 2018. aasta septembris, oktoobris ja novembris. Divisjonide võitjad kohtuvad omavahel divisjoni final four'is. Selle võitja pääseb 2020. aasta EM-finaalturniirile. Nii selguvad neli esimest finaalturniiril osalejat. Ülejäänud meeskonnad püüavad finaalipääset tavapärase valikturniiri kaudu.

Teised tugevusgrupid:

A-divisjon: Saksamaa, Portugal, Belgia, Hispaania, Prantsusmaa, Inglismaa, Šveits, Itaalia, Poola, Island, Horvaatia, Holland.

B-divisjon: Austria, Wales, Venemaa, Slovakkia, Rootsi, Ukraina, Iirimaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Põhja-Iirimaa, Taani, Tšehhi, Türgi.

D-divisjon: Aserbaidžaan, Makedoonia, Valgevene, Gruusia, Armeenia, Läti, Fääri saared, Luksemburg, Kasahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles