Pühapäev Inglismaal: kaks legendaarset vastasseisu, ühes osaline ka eestlane

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan on Merseyside'i derbimängus tuleristsed juba saanud.
Ragnar Klavan on Merseyside'i derbimängus tuleristsed juba saanud. Foto: Carl Recine/REUTERS

Pühapäev kujuneb Inglismaa jalgpalli pärusmaaks. Kõik pilgud on suunatud kahele vastasseisule. Ühele rohkem, teisele võib-olla veidi vähem. 

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan ja Liverpool võõrustavad kell 16.15 algavas kohtumises hooaega kehvasti alustanud linnarivaal Evertoni. Punasärgid hoiavad 29 punktiga neljandat positsiooni, 11 silma vähem kogunud Sinisärgid paiknevad kümnendal kohal.

Mõlemad meeskonnad said eurosarjas võidurõõmu maitsta. Meistrite liigas mängiv Liverpool loputas koduväljakul Moskva Spartakit 7:0. Euroopa liigas esimese võidu teeninud Everton alistas võõrsil Limassoli Apolloni 3:0, kuid erinevalt Liverpoolist jäid nad alagruppi pidama.

Läbi aegade on toimunud 227 Merseyside’i derbimängu. Liverpool on võitnud 91, Everton 66 ning viiki on jäänud 71 kohtumist. Ka lähiajalugu soosib kindlalt Liverpooli. Everton alistas igipõlise rivaali viimati 2010. aastal. Viimane omavaheline vastasseis lõppes Liverpooli 3:1 võiduga.

Seda mängu ootavad ka paljud Eesti jalgpallisõbrad, sest tõenäoliselt kuulub Liverpooli algkoosseisu ka Klavan. Kolmapäeval Meistrite liigas karjääri ühe soliidseima partii teinud eestlane on kamerunlase Joel Matipi vigastuse järel võitnud peatreener Jürgen Kloppi usalduse.

Merseyside’i derbi lõpuvile järel, olenemata kuidas see lõppeb, ei pea kaua järgmist maiuspala ootama. Old Traffordil lähevad kell 18.30 algavas mängus vastamisi liigatabeli tipus paiknevad Manchester United ja Manchester City. Punased Kuradid (Unitedi hüüdnimi – toim) paiknevad 35 punktiga teisel positsioonil ning kaotavad linnarivaalile kaheksa (!) silmaga.

Helesinisärgid on küll võimsas hoos, kuid tõenäoliselt oleksid nemad rahul ka viigipunktiga, eriti võõral väljakul. United vajab ainult võitu ja ainult kolme punkti, sest kaotuse korral suureneb vahe kahe esimese meeskonna vahel koguni 11-punktiliseks.

United on püsinud kõikide sarjade peale kokku koduväljakul kaotuseta 40 järjestikuses matšis. See on Inglismaa tippmeeskonna rekord. Viimati tunnistati koduväljakul vastase paremust 10. septembril 2016, kui 1:2 jäädi alla just Cityle. Viimati mängiti 0:0 viiki, kuid üldine saldo (72-52-50) räägib üsna kindlalt Unitedi kasuks.

Pühapäeval leiab aset veel üks kohtumine Southamptoni ja Londoni Arsenali (kell 14) osalusel, kuid kui jalgpallisõbrad peaksid valima ühe mängu, mida nad sel päeval vaatavad, pole mainitud vastasseis just kõige populaarsem. Southamptoni ja Arsenali toetajad pole sellega ilmselget päri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles