Martin Järveoja üllatas Jaapani rallifänne

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja WRC-sarja parimaks kaardilugejaks valitud ning koos Ott Tänakuga parimaks rallipaariks tulnud Martin Järveoja rääkis, et uue tööandja Toyota tehasemeeskonnaga käib järgmise hooaja eel juba tihe töö.

Pärast MM-sarja viimast etappi Austraalias läks Eesti rallipaar Jaapanisse, kus neid tutvustati Toyota Gazoo Racingu ametlikul esitlusel. Et Järveoja on aastaid tegelenud judoga, oskab ta natuke ka jaapani keelt.

«Judo on neil peaaegu et rahvasport,» tõdes Järveoja ning sõnas, et mainis ka kohalikele oma oskusi. «Nad olid üsna rahul, et mul on mingi seos olemas Jaapani riigiga.»

Eestlased võeti Jaapanis väga hästi vastu. Järveoja sõnul on seal teistsugused fännid kui Põhjamaades. «Seal on teist masti fännid, Põhjamaa inimene on ikka tagasihoidlikum.  Jaapani tõeline autorallifänn on ikkagi teine tase. Seda oli iseenesest väga vahva vaadata, inimestel käed värisesid, kui tulid autogrammi küsima. Väga lahe!»

Eestlased said paar päeva tagasi Toyotale ka hääled sisse lüüa, kui Prantsusmaal testiti lumistes oludes uut ralliautot. Järveoja sõnul on testisõidud läinud kenasti.

«Iga tund ja iga kilomeeter, mis autoga saab koos veedetud, on positiivsem ja abiks tulevikus. Kindlasti on seal palju positiivset, on ka mõned nõrgemad kohad, mis tuleb võimalikult kiiresti enda järgi sättida, et saada mugavamaks. Nagu me teame selle aasta Toyota sõitjate aegadest, siis autol potentsiaali on.»

Millal Tänak ja Järveoja taas autot testima lähevad ning millised olid Järveoja muljed Eesti Autospordi galast, vaata Postimehe videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles