Fotod: Tänak jagas koos Hamiltoniga lava ning sai kätte MM-sarja kolmanda koha karika

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: twitter

Eesti ralliekipaaž Ott Tänak ja Martin Järveoja käisid eile Pariisis, kus toimus Rahvusvahelise Autoliidu FIA auhinnagala ning võtsid autoralli MM-sarjas teenitud kolmanda koha eest vastu karika. 

Tänak ja Järveoja, kes valiti rahva poolt lõppenud rallihooaja parimaks sõitjaks ja kaardilugejaks, teenisid MM-arvestuses prantslase Sebastien Ogier' ja belglase Thierry Neuville'i järel 191 punktiga kolmanda koha.

2017. aasta rallihooaeg oli eestlaste jaoks märgiline, sest koos teeniti karjääri esimesed kaks etapivõit. Lisaks jõuti veel viiel korral poodiumile. M-Spordiga võideti konstruktorite arvestuses meeskondlik MM-tiitel.

«Nende trofeede nimel me sel aastal töötasimegi. Aga järgmisel aastal paneme veel juurde,» ütles Tänak, kes tulevast hooajast sõidab Toyota roolis.

Eilsel auhinnagalal olid kohal ka autospordimaailma suurimad staarid ehk vormel 1 sõitjad ning oma karjääri neljanda MM-tiitli sai kätte Lewis Hamilton. 

Karika teeninud autosportlaste ühispilt:

Autoralli MM-sarja võitja Sebastien Ogier koos Lewis Hamiltoni (keskel) ja Toto Wolffiga (paremal)

Autoralli MM-sarja teine mees Thierry Neuville (paremal) ja tema kaardilugeja Nicolas Gilsoul

MM-sarja kolmandad Ott Tänak ja Martin Järveoja

Ott Tänak koos abikaasa Janikaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles