Võitmatu Klæbo kordas rekordit, kuid ületamine jääb ilmselt olemata

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo jätkab võitmatuna.
Johannes Høsflot Klæbo jätkab võitmatuna. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Murdmaasuusatamise MK-sarjas jätkub vanaviisi: Davosi vabatehnikasprindis jäi konkurentidele püüdmatuks Johannes Høsflot Klæbo. Norralane on kuuest tänavusest MK-võistlusest võitnud kõik kuus.

Finaalis alistas Klæbo itaallase Federico Pellegrino ja venelase Aleksandr Bolšunovi. Esimesena jäi esikolmikust välja põhjanaaber Ristomatti Hakola.

Tänase võiduga kordas 21-aastane Klæbo MK-sarja varasemat tippmarki – aastavahetuse eel on kuus etapivõitu suutnud saada veel vaid tema rahvuskaaslased Petter Northug ja Martin Johnsrud Sundby. Et norralase vorm on nõnda oivaline, võiks eeldada, et peagi ootab ees rekordi purunemine. Ometi kirjutas Norra meedia sel nädalal, et Davosi sprint võib jääda mehe viimaseks võistluseks sel aastal – näiteks nädalvahetusel toimuval eraldistardist võistlusel Klæbo kaasa ei löö ja keskendub treeningutele.

Järgmisel nädalal võistlevad murdmaasuusatajad Itaalias Toblachis, järgneb lühike jõulupaus ning seejärel juba Tour de Ski. Esimene võistlus jääb Klæbol vahele kindlasti, teine tõenäoliselt.

Naistest oli Davosis kiireim rootslanna Stina Nilsson, kes alistas finišisprindis norralanna Maiken Caspersen Falla. Kolmanda lõpetas USA suusataja Kikkan Randall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles