Dortmund palkas peatreeneriks Eesti koondisele värava löönud austerlase

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Stöger.
Peter Stöger. Foto: LEON KUEGELER/REUTERS

Dortmundi Borussia jalgpallimeeskond tunnistas Saksamaa kõrgliiga 15. voorus Bremeni Werderi 2:1 paremust ja langes liigatabelis seitsmendaks. Pühapäeval vallandati peatreener Peter Bosz ja nimetati tema asemel ametisse Peter Stöger.

Hollandlane Bosz istus Dortmundi peatreeneritoolile pärast edukat hooaega Amsterdami Ajaxiga, kui jõudis Euroopa liigas finaali ja saavutas Hollandi kõrgliigas teise koha.

Müncheni Bayernist 13 punkti kaugusele jäänud Dortmund palkas Boszi asendajaks austerlase Stögeri, kes viimased neli ja pool aastat juhendas Kölni. «Mul on hea meel olla sellise meeskonna peatreener. See on uskumatu võimalus ja põnev väljakutse,» sõnas Stöger pressikonverentsil.

Aastatel 1988–1999 Austria rahvuskoondist 65 kohtumises esindanud Stöger on muuhulgas löönud värava ka Eesti vastu, kui 1998. aasta MM-valiksarjas austerlased koduväljakul 2:0 võidu võtsid.

Hooaega soliidselt alustanud, kuid kõikide sarjade peale kokku viimases 13 mängus vaid ühe võidu teeninud (Saksamaa karikasarjas) Dortmund jäi Meistrite liiga alagrupiturniiril Tottenham Hotspuri ja Madridi Reali järel kolmandaks ning jätkab võistlust Euroopa liigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles