Puperdava südamega Saarepuu rõõmustas, et üle kolme talve kestnud kurb seeria lõpuks katkes

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Saarepuu.
Anti Saarepuu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Karel Tammjärv sai Davosi 15 kilomeetri eraldistardist vabatehnikasõidus 13. koha. Sellega sai lõpu juba iidseks muutunud seeria - viimati jõudis mõni Eesti murdmaasuusataja MK-sarjas distantsil punktidele 2014. aasta 8. märtsil, kui Algo Kärp lõpetas Holmenkollenis meeste 50 km ühisstardist klassikasõidus 16.

«Juhtus see, mis juhtuma pidi. Distantsimeeste punktipõual algas neljas hooaeg – kolm viimast pole distantsilt punkte tulnud. Täna tegime selle ära ja saime veel väga korralikud punktid,» võttis Tammjärve tänase soorituse kokku Team Haanja treener Anti Saarepuu. «Karel näitas juba hooaja algul, et ta on võimeline uisku hästi sõitma ja kui Rukal jäi klassikas punktidest natukene puudu, siis mina küll sisimas uskusin, et täna võib punkte tulla. Aga et nii kõrge koht kui 13., see oli ikka väikene üllatus. Karelilt elu sõit ja superrahul!»

«Karel näitas, et ta on võimeline tippkonkurentsis sõitma ja kõvad ässad eesotsas Sundbyga jäid täna ta selja taha. Keskmäestikus, 1500 meetri peal sõitmine pole meil varem väga hästi õnnestunud, aga täna tõestasime teistpidist. Kõik meeskonna liikmed tegid oma tööd väga hästi ja Karel pani enda etteastega sellele suurepärase punkti,» kiitis Saarepuu taevani ka määrdemeeste tööd. «Suusk oli väga-väga hea. Karel võttis lõpuga veel kolm meest ära – viimases vaheajas oli ta veel 17. Väga hea!»

Punktipõua lõpetamine oli omaette ilus saavutus, aga olulisemgi on, et Tammjärv kindlustas selle sõiduga endale koha Pyeongchangi olümpiakoondises. Saarepuu selgitas: «Koht esikahekümnes MK-etapil. Karel, Raido (Ränkel) ja Marko (Kilp) on nüüd kolm kindlat kohta. See on super! Nii Karelile, aga ka minul on treenerina pingeid kohe rohkem maas. Saame nüüd rohkem valida distantse ja ei pea enam kõiki võistlusi kaasa tegema.»

Näiteks jääbki Tammjärvel vahele järgmise nädalavahetuse etapp Toblachis ja võistlustulle naaseb ta aasta viimastel päevadel Tour de Skil. «Võib ausalt öelda, et meil on olnud super hooaja algus. Rukal kaks meest 20 sees, Karel täna ka distantsil 15 parema sees – ma olen väga-väga rahul hooaja algusega,» rääkis Saarepuu, et oma hoolealustele kaasa elamine võtab tal südame puperdama. «Eks me vahepeal peame natukene hoogu maha võtma ja treenima. Jaanuari teine pool on meil plaanitud pikk laager. Aga võtame järgmiseks sihiks Tour de Ski ja siis pärast vaatame, kus ja kuidas enne olümpiat võistleme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles