Arsenal sai vastaseks Wengeri karjäärist noorema klubi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin fotol rõõmustab Arsenali ründaja Olivier Giroud nädalavahetusel Southamptonile löödud värava üle, kuid samavõrd rahul oli tal põhjut olla ka Euroopa liiga loosiga.
Siin fotol rõõmustab Arsenali ründaja Olivier Giroud nädalavahetusel Southamptonile löödud värava üle, kuid samavõrd rahul oli tal põhjut olla ka Euroopa liiga loosiga. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Jalgpalli Euroopa liigas loositi paaridesse 32 jätkavat meeskonda, alagruppidest läbi murdnutele lisandusid kaheksa Meistrite liigas alagrupis kolmandaks jäänud klubi. Mõnigi suur meeskond võis loosiga rahul olla, teised jällegi mitte.

Pärast Evertoni häbiväärset väljalangemist ainsana inglaste au ülal hoidev Londoni Arsenal läheb vastamisi rootslaste Östersundiga, mis tähendab brittidele üsna lühikest reisi. Seejuures asutati Östersund kolme klubi liitimise tulemusena alles 1996. aasta oktoobris ehk kuu aega pärast seda, kui Arsenali peatreeneriks asus prantslane Arsene Wenger! Väärib märkimist, et Rootsi esiliigasse kerkis Östersund esmakordselt alles 2013. aastal, kõrgliigasse aga mullu. Debüüthooajal saadi seal kaheksas koht, europääse lunastati karikavõiduga. Käimasoleval hooajal ollakse liigatabelis viiendad.

Arsenalile risti vastupidine saatus tabas aga Lissaboni Sportingut, kes peab sõitma külla Astanale – kahte linna lahutab linnulennult ligi 6200 kilomeetrit! Seejuures võib Sporting õnnelik olla, et lennutransport on tänaseks päevaks leiutatud, sest mööda maad Kasahstani minnes tuleks katta koguni 7500 kilomeetrit... ja siis veel mõistagi kordusmänguks sama teed ka tagasi tulla.

Veel mõned põnevamad vastasseisud, mis väärivad äramärkimist: Dortmundi Borussia - Atalanta, Nice - Moskva Lokomotiiv, Kopenhagen - Madridi Atletico, Napoli - Leipzig, Lyon - Villarreal. Avakohtumised peetakse 15. veebruaril (ainsaks erandiks päev varem toimuv Belgradi Crvena Zvezda ja Moskva CSKA duell, kuna Belgradist pääses 32 hulka ka Partizani meeskond ja reeglid ei luba sama linna klubidel ohutuse huvides samal päeval mängida) ning kordusmängud 22. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles