Klavani meeskonnakaaslane lõpetas üheksa-aastase ootuse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika aasta parim jalgpallur Mohamed Salah.
Aafrika aasta parim jalgpallur Mohamed Salah. Foto: Andrew Yates/Sportimage/PA Images

Liverpooli jalgpallimeeskonna ja ühtlasi ka Ragnar Klavani meeskonnakaaslane Mohamed Salah (25) teenis BBC poolt välja antava Aafrika aasta parima jalgpalluri auhinna.

Salah lõpetas egiptlaste üheksa-aastase ootuse, sest enne teda krooniti egiptlane viimati Aafrika parimaks jalgpallistaariks 2008. aastal (Mohamed Aboutrika). «Alati on eriline tunne midagi võita. Mul oli suurepärane aasta, seega olen väga õnnelik,» sõnas kolmanda egiptlasena auhinna teeninud Salah BBC-le.

Viie parema hulgas pidid Salah’ paremust tunnistama Gaboni koondislane Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmundi Borussia), guinealane Naby Keita (Leipzig), senegallane Sadio Mane (Liverpool) ja Nigeeria koondislane Victor Moses (Londoni Chelsea).

Salah on käimasoleval hooajal löönud kõikide sarjade peale kokku 19 (!) väravat. Möödunud suvel jõudis Salah Egiptuse rahvuskoondisega Aafrika meistrivõistlustel finaali. 2018. aasta maailmameistrivõistlustel mängib Egiptus samas alagrupis korraldajamaa Venemaa, Uruguay ja Saudi Araabiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles