Eelmisel hooajal ajalugu teinud Soome ralliäss lõi käed Škodaga (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: WILLIAM WEST/AFP

Autoralli WRC2-sarja tehasemeeskond Škoda Motorsport palkas Soome 17-aastase ralliässa Kalle Rovanperä. Soomlasele kindlustas lepingu eelmisel nädalal aset leidnud testiperiood Norras.

Lõppenud autoralli maailmameistrivõistlustel kahel etapil osalenud ja Austraalias ajaloo noorimaks punktiteenijaks kerkinud Rovanperä pööras selja M-Spordi noorteprogrammile. Ford Fiesta R5-ga kihutanud Rovanperä platseerus WRC2-sarja üldarvestuses 12. positsioonil.

2017. aasta hooajal triumfeeris WRC2-sarjas Škoda rootslasest sõitja Pontus Tidemand, kes edestas teise koha saanud prantslast Eric Camilli’d koguni 52 punktiga. Ka meeskondlikus arvestuses võidutses Škoda.

Tidemand jätkab meeskonnas ka järgmisel hooajal. Lisaks temale ja Rovanperäle kuuluvad Škoda hingekirja tšehh Jan Kopecky, norralane Ole Christian Veiby ja soomlane Juuso Nordgren.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles