EOK president Sõõrumaa: tänane otsus toob suusatamisse tagasi head ajad (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa Pyeongchangi olümpiakutse allkirjastamisel.
Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa Pyeongchangi olümpiakutse allkirjastamisel. Foto: Liis Treimann

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas täna, et 2006. aasta Torino talimängudel võetud dopinguproovide järeltestimisel ei leitud ühtegi positiivset proovi. Seega on neli aastat Kristina Šmigun-Vähi ümber käinud saaga leidnud õnneliku lõpu ja tema kaks võidetud OM-kulda jäävad Eestile alles.

«Minu jaoks on need kogu aeg alles olnud. Ma olen Kristinaga olnud ja olen tänaseni päris lähedane, tema tegemisi läbi aegade toetanud ning minu jaoks on need medalid kogu aeg olemas olnud,» kommenteeris tänast rõõmusõnumit Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa. «Samamoodi vaadates ka näiteks Andrus Veerpalu juhtumit, siis mina austan neid asju, mis on olnud tõelised selles hetkes. Minu jaoks on need tänaseni tõelised ja miski pole muutunud.»

Sõõrumaa usub, et Šmigun-Vähi õigeksmõistev otsus oli märgilise tähtsusega tervele Eesti talispordile. «Me võime öelda, et sportlased on praegu rajal, neil on omad tegemised ja neile see kuidagi mõju ei avada, aga teatud psühholoogiline mõju oli sel nii neile, treeneritele kui ka spordijuhtudele,» sõnas EOK president. «Ma arvan, et Eesti suusatamises hakkavad head ajad tagasi tulema. See psühholoogiline surve, mis on juba tükk aega ala kohal olnud, on selle otsuse näol saanud vabanemise. Ma usun, et see kajastub ka lähiaastate sportlikes tulemustes.

Mul on Kristina üle väga hea meel – need rõõmupisarad, mille ta on Eesti inimestele kinkinud, need ongi tõelised.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles