Venelased päästsid olümpiamängude hokiturniiri

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa hokikoondist OMil ei näe, aga KHLi Vene mängijad saavad olümpialipu all siiski võistelda.
Venemaa hokikoondist OMil ei näe, aga KHLi Vene mängijad saavad olümpialipu all siiski võistelda. Foto: Aleksandr Kondratuk/Sputnik/Scanpix

Taliolümpia kaks kõige suuremat tõmbenumbrit on jääalad – iluuisutamine ja hoki. Viimane ähvardas eesootavatel Pyeongchangi mängudel aga täielikul läbi kukkuda, sest ookeanitagune hokiliiga NHL oma mängumehi Lõuna-Koreasse ei luba ning sama ähvardas keha ka KHL.

Venemaal baseeruva KHLi argumentatsioon oli lihtne: kui Venemaa koondisel ei lubata Sotši dopingupattude tõttu Pyeongchangis võistelda, ei tee nad oma mängukavasse pausi ning kõik hokimehed peavad jääma klubide juurde. Sisuliselt oleks see otsus muutnud OM-turniiri farsiks, sest kohal poleks olnud maailma kahe tugevaima hokiliiga mängijaid.

Venemaa koondis jäetigi OMilt kõrvale, kuid kuna idanaabri sportlased pääsevad võistlema olümpialipu all – ja seda ka võistkonnaaladel – otsustas KHL siiski leebuda ja kõik kulgeb esialgse plaani järgselt. Nende liigas mängivad sportlased võivad Pyeongchangis jääle minna.

NHLi mängijad jäävad olümpialt eemale sel sajandil esmakordselt. Viimati juhtus see 1994. aastal Lillehammeris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles