WRC-sarjaga plaanib liituda veel üks tehasetiim

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas varsti näeme Škoda Fabiaid juba WRC-sarjas?
Kas varsti näeme Škoda Fabiaid juba WRC-sarjas? Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tänavune ülipingeline hooaeg tõestas, et WRC-sari pakub autotootjatele atraktiivset müügipinda. Sellest võimalusest kaalub nüüd kinni haaramist viimati 2005. aastal MM-sarja kõige kõrgemas tipus võistelnud Škoda, vahendab Rallye Magazin.

Sakslased kirjutavad Škoda plaanidest läbi küsimärkide ja tingiva kõneviisi, kuid samas sõnavad, et autofirma juht Bernhard Maier soovib viia Tšehhi brändi taas autoralli kõige kõrgemale tasemele. WRC-ajastul on Škoda seni parimaks tulemuseks Armin Schwarzi kolmas koht 2002. aasta Keenia MM-etapilt.

Kui panna kokku laual lebavad pusletükid, näib Škoda liitumine WRC-sarjaga ainuvõimalik lahendus:

  • WRC2 klassis püsitakse alistamatuna. Võidetud on kaks järjestikust MM-tiitlit läbi Pontus Tidemandi ja Esapekka Lappi. Meeskonnana on teenitud kolm meistritiitlit jutti.
  • Äsjast tiitlit jääb 2018 kaitsma Tidemand, aga lisaks palkas Škoda tema kõrvale rallimaailma säravaima tulevikutähe Kalle Rovanperä. Mõlemad mehed pole kunagi varjanud, et nende siht on kihutada WRC-masinal
  • WRC-tasemele astumiseks saaks Škoda kasutada samasse gruppi kuuluva Volkswageni Polo WRC põhja. 2016 MM-sarjast taandunud Saksa autotootja oli enne lahkumisotsust oma 2017-2020 aasta reeglitele vastava auto juba valmis saanud, aga ralliradadel seda seni nähtud pole.
  • 2017 oli Škodale majanduslikult ajaloo edukaim ehk raha, mida kulutada, on.
  • 2018 avab Škoda uue mootorispordile keskendunud tehase, millega suureneb nende võimekus masinaid toota.

Otsus, kas Škoda taasliitub WRC-sarjaga peaks tulema 2018. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles