Šmigun-Vähi endine konkurent dopinguvaidluse lõpplahendusest: hais jäi alles (5)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk
Justyna Kowalczyk Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Kristina Šmigun-Vähi omaaegne konkurent, siiani murdmaasuusakarussellis võistlev poolatar Justyna Kowalczyk andis oma Twitteri kontol teada, mida arvab eestlanna lõppenud dopinguvaidluse käigust.

Kowalczyk reageeris Twitteris Poola spordiajakirjaniku jagatud uudisele, mis andis teada, et rahvusvaheline antidopinguagentuur (WADA) edastas enam kui 20 alaliidule sadade Venemaa dopingupatuste nimed.

Kowalczyk kirjutas talle vastu, et samal ajal kinnitas ROK kõikide Torinos antud proovide puhtust. «Seega ei leidnud aastaid Kristina Šmigunile esitatud süüdistused kinnitust. Aga hais jäi alles...,» kurvastas poolatar.

Kowalczyk sai 2006. aasta Torino talimängudel 15 km suusavahetusega sõidus kaheksanda koha, kaotades Šmigun-Vähile 36,9 sekundiga. 30 km ühisstardiga sõidus sai ta pronksmedali, kui Šmigun-Vähi oli samas kaheksas. 10 km klassikasõidu, mis tõi eestlannale teise olümpiakulla, Kowalczyk katkestas.

ROK: ühtegi positiivset juhtumit polnud


Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas kolmapäeval, et 2006. aasta Torino talimängudel võetud dopinguproovide järeltestimisel ei leitud ühtegi positiivset proovi. Seega on neli aastat Kristina Šmigun-Vähi ümber käinud saaga leidnud õnneliku lõpu ja tema kaks võidetud OM-kulda jäävad Eestile alles.

«ROK kinnitab, et kõikide 2006. aastal Torino olümpiamängudel võetud dopinguproovide järelanalüüsimine on lõpule viidud ja selle käigus ei ilmnenud ainsatki positiivset dopingujuhtumit. Mingeid käimasolevaid protseduure pole ja järelanalüüsi protsess on nüüdseks lõppenud.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles