Pyeongchangis ajalugu tegev eestlane soovib treeneriks Eesti suusalegendi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardo Ploomipuu.
Kardo Ploomipuu. Foto: Erakogu

29-aastane Kardo Ploomipuu teeb Eesti spordi ajalugu: temast saab Pyeongchangis esimene eestlane, kes on osalenud nii tali- kui ka suveolümpial. Ploomipuu harjutab usinasti ning loodab, et saab koostööd teha ka Eesti suusalegendiga.

 Eelkõige on Ploomipuu endale nime teinud ujujana, 2008. aastal Pekingi paraolümpial võitis ta pronksmedali. Nüüd paneb Ploomipuu end proovile alal, mida armastab, ent milles kunagi varem võistelnud pole.

Et Eestis on lumeolud kesised, harjutab Ploomipuu suusatamist alates sellest nädalast Sõle spordikeskuse suusaergomeetriga. Ploomipuu loodab, et tema suusatreeneriks hakkab endine tippsportlane, omaaegne Vasaloppeti võitja Raul Olle, kuid lõplikku kokkulepet selles osas veel ei ole, rääkis Ploomipuu Vikerraadiole.

Peaprooviks enne suurvõistlust saab olema jaanuari lõpus toimuv parasuusatamise MK-etapp Saksamaal. «Vastu pean ma väga ilusti, aga kuidas rada ja millised tingimused on... väga külm ei tohiks olla,» rääkis ta.

Tekst on refereeritud ERRi spordiportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles