Kuidas teha õige suurusega panus?

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Igaüks teab, et ainult numbreid vaadates ei tasu kindlale favoriidile kunagi panustada, sest koefitsiendid on liiga madalad. Samas, nõrgema tiimi puhul on riskid jälle suuremad, kuigi koefitsiendid on mitu korda ahvatlevamad. 

Seda ei juhtu liiga sageli, kuid aegajalt tuleb ette mänge, kus selgele favoriidile tehakse tuul alla. Publik naudib selliseid mänge iga keharakuga. Kuid panuste tegemise ajal kaldub eelistus ikkagi favoriitide poole. Miks? Olgem ausad, kellelegi ei meeldi kaotada. Hirm kaotuse ees suunab keskmise ennustaja iga kord favoriidile panustama. Ta teeb seda rahumeeli, kuigi teab, et tuhanded teised on enne teda teinud sedasama ning just see ongi koefitsiendi alla viinud.

Kui sa soovid oma võite mitmekordistada, tuleks just panuse tegemise hetkel olla kaval ja hoopis eeldatav kaotaja põhjalikult üle vaadata. Vahest on neil seekord mingi võimalus favoriite lüüa? Kui sa näed erinevusi üldise arvamuse ja meeskondade tegelike võimete vahel, tasub panustada luuserile.

Tavaliselt on tugevamad klubid kodumängude puhul favoriidid. Kui peaks juhtuma see, et koefitsiendid ennustavad neile kaotust, siis on selleks väga head põhjused – kas vigastatud mängijad või meeskonna sisesed pinged. Igatahes pole soovitav neile panustada, sest vorm võib olla heitlik.

Huvitavam ja paljutõotavam on olukord siis, kui tugevam klubi on eeldatav kaotaja külalismängus. Kindlasti tasub lähemalt uurida, kas nende vastu räägib veel midagi peale selle, et neil pole koduväljaku eelist. Üldiselt suudavad tugevamad klubid ka külas mängides võita. Parem personal, varumängijate kvaliteet ja pikem pink annavad neile suurema stabiilsuse.  

Mõne tippklubi puhul võib rääkida ka halo-efektist. Publik armastab neid ja nende staarmängijaid nii palju, et osa sellest populaarsusest kandub üle koefitsientidesse. Natuke õhku tuleb sisse. Kui sul õnnestub ära tabada väike langus staaride vormis, võid teha kasulikke panuseid nende vastastele.

Uusi võimalusi tekib kogu aeg, sest luuseri roll pole ühegi klubi külge kinnitatud. Pane tähele, millise meeskonna vorm on langemas, kuigi koht tabelis on veel kõrge. Ühe poole nõrkus annab teistele võimaluse üllatada. Samas esineb ka nõrgematel klubidel tõusuperioode, kui nad suudavad pea igast mängust punkte võtta.

Luuseritele panustamine on hea strateegia, kuid kindlasti ei tasu teha seda pimeda järjekindlusega. Head võimalused on head, sest neid ei tule ette igas mängus. Tänu palju suurematele koefitsientidele, peab luuseritele panustades plussi jäämiseks võitma kuni 50% panustest. Samas, ainult favoriitidele panustades peab võitude protsent olema palju kõrgem.

Vaata kohe, millised potentsiaalsed võitjad võivad peituda sinu lemmikala “luuserite” hulgas, mine Optibeti veebilehele.

Loe ka teisi Optibeti Spordiennustuse Kooli artikleid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles