Postimees Ramsaus: Kristjan Ilves ei hellita eriti suuri lootusi

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves pärast tänast kvalifikatsioonivõistlust, mille ta lõpetas 24. kohaga.
Kristjan Ilves pärast tänast kvalifikatsioonivõistlust, mille ta lõpetas 24. kohaga. Foto: Andres Vaher

Homme ja ülehomme Ramsaus MK-karusselliga taasliituv Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves ei ole haigusevimmast veel täielikult võitu saanud ega ole nädalavahetuse startide eel ülemäära lootusrikas.

Novembri lõpus Rukas korralikult võistelnud, kuid esimesi haiguse ilminguid tundnud ning järgmisest etapist Lillehammeris kõrvale jäänud Ilves ei ole vahepealse paari nädalaga päris terveks saanud.

«Ei ole endiselt liiga hea. Kurgus ikka krõbiseb, ka viimastel päevadel. Oleme proovinud erinevate vahenditega lahti saada, aga seni pole õnnestunud. Aga ma ei arva, et see oleks ka asi, millest ülemäära suurt numbrit teha. Köha taandubki visalt,» kirjeldas MK-sarjas 17. kohta hoidev Ilves seisundit.

Ideaalselt ei sujunud ka tänased treeninghüpped, mille järel elvalane tõdes: «Ühelt poolt ei leidnud mäel head tunnetust, aga eks enda mitte kõige parem enesetunne mängi siin ka rolli. Jõudu ei ole praegu liiga palju.»

Kahe aasta eest tegi toona vaid 19-aastane Ilves siin oma senise karjääri parima võistluse: oli mäel kümnes ja finišis 24. Mullu ei läinud kaugeltki sama hästi (39. ja 48. koht) ning homse ja ülehomse võistluse eel ütles ta: «Ausalt öeldes ei ole erilisi ootusi. Seisund ei ole veel kõige parem. Aga muidugi lähen ja annan oma parima, midagi tagasi hoidma ei hakka.»

Ramsau mägi on MK-karusselli kõige väiksem (nn. kriitiline piir 98 meetrit), suusarajal tuleb aga mõlemal päeval pingutada kahevõistlejate jaoks maksimaalsed 10 kilomeetrit.

«Selge, et mäel suuri vahesid ei teki ja saab olema pigem sõidumeeste võistlus,» lausus eelkõige hüppekallakuga Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles