Tänak pole Toyotast veel õiget aimu saanud

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Toyota roolis.
Ott Tänak Toyota roolis. Foto: Instagram

Eesti parim rallisõitja Ott Tänak on tõega Toyota mees. Saarlane on veetnud Yaris WRC masinas aega juba kahe testipäeva jagu ning väisas üleeile ka tiimi ametlikku jõulupidu. Millised tingimused teda tegelikult autos ja meeskonnas ees ootavad, nende lühikeste kogemuste põhjal aga öelda ei saa.

«Kuna oleme teinud ainult Monte Carlo testi, ja seda suhteliselt keerulistes oludes, siis on raske täpselt aru saada, mismoodi auto käitub ja mida ta teeb,» võttis Tänak eile peetud pressikonverentsil esmased lumised kogemused kokku. «Kui natukene peale vaadata, siis tundub, et mingid tehnoloogilised lahendused on veidi teistmoodi – aktiiv- ja mehaanilised diferentsiaalid ning auto geomeetria on teistmoodi üles ehitatud.»

See tähendab, et Yaris käitub teistmoodi kui mehe senine Ford Fiesta WRC ning ümberharjumine võtab veidi aega – eestlast ootab enne jaanuari lõpus toimuvat Monte Carlo rallit ees veel üks asfalditest ning harjutatakse ka järgnevaks Rootsi ralliks. «Aga üleüldiselt oli esimene tunne positiivne. Tundub, et ei ole raske auto, millega sõita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles