Sten Sokk oma rolli kahanemisest: pean ise suurema mänguaja välja võitlema

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Soku mänguaeg on Kalevis Donaldas Kairyse tulekuga küll vähenenud, ent mängujuhil pole uuele peatreenerile ühtegi etteheidet. Pigem tuleb ise rohkem pingutada.
Sten Soku mänguaeg on Kalevis Donaldas Kairyse tulekuga küll vähenenud, ent mängujuhil pole uuele peatreenerile ühtegi etteheidet. Pigem tuleb ise rohkem pingutada. Foto: vtb-league.com

Kalev/Cramo võõrustab pühapäeval Ühisliigas Riia VEF-i, kel on tabelis sarnaselt Eesti klubile vaid üks võit.

Eesti – Läti duell peetakse Saku suurhallis, kus Kalev pidas viimase kodumängu kevadel Eesti meistrivõistluste finaalseeria ajal. «Mul pole Kalevi spordihalli vastu midagi, aga Saku suurhallis tagasi olla on väga hea, sest seal on vastastel olnud alati kuidagi keerulisem mängida,» ütles Kalevi mängujuht Sten Sokk Postimehele. Kui uue aasta mängud Ühisliiga tippude Moskva CSKA, Moskva oblasti Himki ja Kaasani Unicsiga peetakse omal valikul Tallinna suurimas spordisaalis, siis VEF-iga mängitakse Rocca al Mares seetõttu, et samal ajal toimub Kalevi spordihallis jalgpalli aastalõputurniir.

Kalev on kogunud idaliigas ühe võidu ja kaheksa kaotust, VEF-il on kirjas üks võit ja kuus kaotust. Lätlased loobusid tänavu eurosarjas mängimisest, mistõttu paistab klubi ka komplekteeritavuselt varasematest hooaegadest veidi kehvem olevat. Meeskonnas mängib kolm keskpärast leegionäri, ainsa praeguse Läti koondislasena on rivistuses Mareks Meijeris, kes juhib ka klubi resultatiivsusedetabelit. Võistkonna peatreenerina sai detsembris teine aasta täis 32-aastasel Janis Gailitisel.

VEF-iga liitus Beržins

Nädal aega tagasi taasliitus VEF-iga kogenud Kaspars Beržins, kelle mänguaeg Vene tippklubis Krasnodari Lokomotiiv-Kubanis jäi üürikeseks. Nädala keskel käis 32-aastane Beržins juba ka uue koduklubi eest väljakul, visates 86:61 võidumängus Jekabpilsi üle 7 punkti. Läti liigas paikneb tiitlikaitsja VEF alles kolmandal kohal (6 võitu ja 2 kaotust), neist eespool on nii Ventspils (11-0) kui Ogre (8-2).

Kalev on uue peatreeneri Donaldas Kairyse juhendamisel teeninud Ühisliigas võõrsil kuuepunktilise kaotuse CSKA-lt ja kolmepunktilise kaotuse Minski Tsmokilt. VEF-iga mäng on leedulase esimene koduväljakul. «Meie mängus on parandamisruumi küllaga, sest Kairys on olnud klubi juures ju vähem kui kuu aega,» ütleb Sokk.

Hinnangut uuele treenerile anda on Soku sõnul veel vara. «Küsi seda kuu aja pärast uuesti. Ta on nii kaitses kui ka rünnakul muutnud päris palju meie mängu,» selgitab mängujuht. «Seepärast on ta kõiki mehi ka üsna võrdselt Eesti liiga mängudes kasutanud, et jõuaksime kiiresti mängust ühisele arusaamale. Muul moel see ei õnnestuks.»

Mänguaeg tuleb välja võidelda

28-aastase Soku mänguaeg on Kairyse esimestes Ühisliiga kohtumises vähenenud 19 minutilt 14-le. Juhendajale midagi ette heita mängijal seejuures pole, pigem vastupidi. «Pean suurema mänguaja ise välja teenima. Selleks tuleb kõvasti võidelda.»

Kalevi ja VEF-i omavaheliste Ühisliiga mängude saldo on 7:3 lõunanaabrite kasuks, ent viimasel kolmel hooajal on seis 3:3. Kolm aastat tagasi alistati VEF enne jõule Saku suurhallis põneva lahingu järel 88:85, loodetavasti kordub sama ka nüüd. «Täismaja võiks olla,» ütleb Sokk, kes loodab võimalikult palju publikut saalis näha. Pühapäeval kell 17.00 algavast kohtumisest teeb otseülekande nii Kanal 12 kui Postimees.ee, abikommentaatori rollis on taas Andres Sõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles