Kristjan Ilves «tagurpidi» võistlusest: vähemalt jaksasin suusarajal pingutada

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves Ruka MK-etapil, kus ta esikümmet ohustas, kuid mille järel haigus alavormi tõi.
Kristjan Ilves Ruka MK-etapil, kus ta esikümmet ohustas, kuid mille järel haigus alavormi tõi. Foto: Newspix24/SIPA/Newspix24/SIPA/Scanpix

Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves jäi Ramsau MK-etapil küll esimesena punktita - ehk lõpetas 31. kohaga -, kuid ometi oli ta olemine 10 km pikkuse suusasõidu finišis märksa rõõmsam kui pärast hommikust hüppevõistlust.

«Raske päev oli. Hüppemäel pole terve nädalavahetuse jooksul mingit tunnet ega minekut leidnud. Vaatan pärast videokaamera pilti ja võrdlen sellega, mida ise tundsin - ja need ei klapi kohe üldse kokku. Segadus on, eriti hoovõtul,» kirjeldas seni üsna stabiilselt esikümnesse või selle piirimaile lennanud Ilves medali nukramat poolt.

Kuid päev tõi ka rõõmsamat: «Arvestades, et pärast Ruka võistlust (see toimus kolme nädala eest - A.V.) polegi ma ühtegi täiskoormusega suusatrenni teinud, siis jaksasin pingutada isegi üllatavalt kenasti. Püsisin tükk aega üsna korralikus pundis, alles viimasel tõusul läks raskeks. Loomulikult ei saa ma 31. koha kohta öelda, et olen rahul, aga pärast haigust oli teadmine, et jaksan sõita, võib-olla isegi tähtsam.»

Kõik see kokku annab Ilvesele alust vähemalt loota, et tänane «tagurpidi» võistlus muutub homme veidigi harjumuspärasemaks. «Ega ma ju täpselt tea, aga ehk õnnestub siiski hüppele paremini pihta saada. Kui ka suusarajal on tunne vähemalt samasugune nagu täna, siis kannatab täitsa võistelda. Kusjuures hapnik ei tulnud veel ideaalselt peale. Varu leidub siingi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles