Blogi Ramsaust: Ilves jäigi MK-etapil punktideta (1)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramsau MK-etapp
Ramsau MK-etapp Foto: Huber/Eibner-Pressefoto/imago/Eibner Europa

Kristjan Ilves jäi sel nädalavahetusel peetud kahevõistluse MK-etapil Ramsaus punktideta. Kui eile lõpetas ta 31. kohaga, siis täna jäi tema laeks 39. koht. Seejuures ei saanud eestlane kehva ilma tõttu hüppemäelegi minna ning ta alustas suusavõistlust 24. kohalt. 10 km distantsi lõpus kaotas Ilves võitnud sakslasele Fabian Riessle'ile +2.15,0. Punktikoht jäi 35 sekundi kaugusele.

Korraldajad otsustasid hüppevõistluse pooleli jätta, sest olukord muutus üpris ohtlikuks. Võistluste direktor Janne Ottesen ütles Postimehele, et otsus langetati eelkõige sportlaste turvalisusele mõeldes.

«Püüdsime tükk aega, aga kui oli näha, et tingimused lähevad järjest hullemaks - iseäranis kui oli näha, et tuul puhub eriti tugevalt tõukekohas -, leidsime, et see on kõige õigem lahendus.

Juba eile olid halvad tingimused, aga tänane muutus täielikuks loteriiks. Sportlased ei olnud võrdses seisus ja ehkki tahame alati, et võistluspäev oleks võistlemiseks, ei olnud see täna kahjuks võimalik.»

ENNE VÕISTLUST:

Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves jäi Ramsau MK-etapil eile küll esimesena punktita - ehk lõpetas 31. kohaga -, kuid ometi oli ta olemine 10 km pikkuse suusasõidu finišis märksa rõõmsam kui pärast hommikust hüppevõistlust.

«Raske päev oli. Hüppemäel pole terve nädalavahetuse jooksul mingit tunnet ega minekut leidnud. Vaatan pärast videokaamera pilti ja võrdlen sellega, mida ise tundsin - ja need ei klapi kohe üldse kokku. Segadus on, eriti hoovõtul,» kirjeldas seni üsna stabiilselt esikümnesse või selle piirimaile lennanud Ilves medali nukramat poolt.

Eile mängis hüpetel suurt rolli ka tuul. Kui hüppevõistluse võitnud jaapanlasel Taihei Katol oli parim tuul (-7,9), siis Ilvesel oli see näitaja -0,49, prantslasel Maxime Laheurtel -0,52 ja soomlasel Eero Hirvonenil -0,71. Täna on Ilves stardijärjekorras 38. hüppaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles