Zirk taastas Eesti medalilootuse

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirgi põhialadeks on kujunenud oodatult liblik- ja vabaujumine.
Kregor Zirgi põhialadeks on kujunenud oodatult liblik- ja vabaujumine. Foto: Eesti Ujumisliit

UJUMINE. 18-aastane Kregor Zirk tõestas möödunud nädalal Taanis toimunud Euroopa meistrivõistlustel ilmekalt, et Eesti ujumise tagasihoidlikumad aastad hakkavad läbi saama.

Viis päeva, üheksa starti ja 1250 võistlusmeetrit täiskiirusel. Viis Eesti absoluutset rekordit ja viis Eesti juunioride rekordit. Tagatipuks kaks finaalipääset, mis andsid lõpuks neljanda ja seitsmenda koha. Selline oli Zirgi saldo äsja lõppenud lühiraja EMil.

«Need olid esimesed täiskasvanute tiitlivõistlused, milleks spetsiaalselt valmistusin,» ütleb rekordimees, kes eelmistel hooaegadel ajastas vormi juunioride klassi mõõduvõttudeks. Lühiraja EM on ujumises vaieldamatult kõige väiksema tähtsusega tiitlivõistlus. Ent võistluse taseme hindamiseks tuleb vaadata iga EMi siiski eraldi. Kopenhaagenis oli kohal suur osa Euroopa paremikust ja õhtuseid finaale vaatasid tribüünidel tuhanded piletiga spordisõbrad, mitte ainult võistlejad ja nende sugulased, nagu näiteks kaks aastat tagasi samal võistlusel Iisraeli kuurortlinnas Netanyas, kus ka tase oli selgelt kehvem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles