Järveoja: ma pole väga härda hingega, aga Monte Carlos finišisse jõudmine tõi pisara silma minulgi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja esimene WRC-hooaeg oli igati edukas.
Martin Järveoja esimene WRC-hooaeg oli igati edukas. Foto: Ivo Kivistik/Red Bull Content Pool

Ott Tänaku kaardilugejana oma esimese hooaja WRC-sarjas seljataha jätnud Martin Järveoja peab karjääri erilisemaks ralliks jaanuaris Monte Carlos aset leidnud etappi, kui tühja paagi tõttu tuldi viimase katse finišisse väljalülitatud mootoriga. Et viimased kilomeetrid sõideti ekstreemsetes oludes nagu kogu varasemgi ralli, õnnestus Eesti ekipaažil tänu riskimisele olla mäest alla kulgenud rajaosal teistest kiiremgi, tänu millele suudeti säilitada kolmas koht.

«Aasta kokkuvõttes oli kõige erilisem avaetapp Monte Carlos. See oli mu esimene WRC-ralli. Ja see viimane päev oli väga eriline. Telefoni teel jääb nende emotsioonide kirjeldamisest väheseks. Sellest rallist võiks isegi raamatu kirjutada,» ütles 30-aastane Järveoja Kuku raadio saates «Piloot».

«Muidugi olid Sardiinia ja Saksamaa MM-etapi võidud erilised, aga kuidagi see Montes finišisse jõudmine tekitas emotsionaalse laengu. Ma pole üldiselt väga härda hingega, aga mäletan, et seal tuli isegi mul pisar silma.»

Järveoja hinnangul sai MM-tiitli heitluses otsustavaks paljuski suvine Poola ralli, mille meie mehed viimasel võistluspäeva katkestasid. 

«Olime kogu hooaja ju tegelikult tagaajaja rollis, seepärast ka suurt pinget MM-tiitli võitmise pärast ei tekkinud. Poola ralli otsustas minu hinnangul palju ära. Eks me pidime MM-i punktitabelis Sebastien Ogier'le lähemale pääsemiseks seal kiiresti sõitma, aga nagu teame, lõppes ralli meie jaoks enne finišit,» tõdes Järveoja.

Kuula kogu intervjuud Järveojaga Kuku raadio saatest «Piloot».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles