Kokkuvõttev saade: ümbermaailmapurjetamise tippvõistluse Volvo Ocean Race põnev teine etapp

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kell 19.00 näitab Kanal 12 kokkuvõttesaadet avamerepurjetamisvõistluse Volvo Ocean Race teisest etapist. 

Ülitihedast võitlusest väljus võitjana hispaanlaste Mapfre võistkond, edestades Hiina lipu all sõitvat Dongfengi ja kolmanda koha välja sõitnud Ameerika/Taani võistkonda Vestas 11th Hour Racing.

Võitja aeg oli 19 päeva, 1 tund, 10 min ja 33 sek. Arvestades ligi 7000 miili pikkust võistust jäi teise koha kaotus nelja ja kolmanda koha kaotus viie tunni piirimaile. Lissabon – Kaplinn etappi peetakse ümbermaailma purjetamises ikooniliseks, sest «ülevalt alla»  purjetades tuleb läbida sisuliselt kaks korda kolm kliimavööndit. Kuigi atmosfääri suurte õhumasside liikumistrajektoorid on ajalooliselt suhteliselt püsivad, siis nende varjus tekkivad kohalikud olud võivad olla äärmiselt erinevad.

Volvo Ocean Race on purjetamise märgiline võidusõit ümber maailma ja professionaalsete meeskondade ülim proovikivi. Võidusõit sai alguse 1973. aastal Whitbread Round the World Race'i nime all ning senise 12 sõidu jooksul on osavõtjaid kogunenud üle 2000 purjetaja. 2017-2018 võidusõit algas Alicantes, Hispaanias 22. oktoobril ja lõppeb Haagis, Hollandis 2018. aasta juunis. Võistlusdistants koosneb üheteistkümnest etapist kokku üle 45000 meremiiliga (üle 83000 kilomeetri), mis viivad purjetajad 12 suurlinna kuuel kontinendil. Volvo Ocean Race peetakse üheks mentaalselt ja füüsiliselt raskeimaks võistluseks maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles