USA noor täht võttis kõrvalalal vihaga kindla esikoha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor ameeriklanna Mikaela Shiffrin püüab kõigi aegade tabelis kinni ühe tähe teise järel.
Noor ameeriklanna Mikaela Shiffrin püüab kõigi aegade tabelis kinni ühe tähe teise järel. Foto: Gabriele Facciotti/AP/Scanpix

Prantsusmaal Courchevelis peetud mäesuusatamise MK-sarja suurslaalomi etapi võitis ameeriklanna Mikaela Shiffrin, kellele see oli hooaja kolmas ja karjääri 34. etapivõit.

Seejuures on Shiffrin alles 22-aastane, kuid juba nii olümpiavõitja kui ka kolmekordne maailmameister. Seda aga slaalomis, mis on tema põhiala. 34 etapivõiduga on ameeriklanna praegu MK-sarja kõigi aegade arvestuses kaheksandal kohal, möödudes ilmselt õige pea nii Katja Scheizingerist kui ka Marlies Schildist. Kindlasti on tema jaoks ületatavad ka Anja Pärsoni 42 ja Renate Götschli 46 esikohta, samuti pole võimatu Vreni Schneideri 55 etapivõiduni küündimine.

Vastavas tabelis on 62 võiduga teisel kohal Annemarie Moser-Pröll, liider aga Lindsey Vonn, kellel on mõistagi jätkuvalt võimalik oma 78 esikohale veelgi lisa koguda. Samas tasub arvestada, et Vonn on oma etapivõidud saavutanud 16 aasta jooksul, sellal kui Shiffrin teeb MK-sarjas kaasa alles kuuendat hooaega.

Suurslaalomi MK-etapil jäi Shiffrin löömatuks viiendat korda. Teise koha sai kodupubliku ees võistelnud Tessa Worley, kes kaotas Shiffrinile 0,99 sekundiga. Kolmandana tõusis poodiumile Worleyst vaid kahe sajandiku kaugusele jäänud itaallanna Manuela Mölgg.

«Enesetunne oli väga hea, ma lausa tahtsin agressiivselt sõita. Ajasin end enne starti korralikult vihaseks,» kiitis mullusel MMil suurslaalomis hõbedaga leppima pidanud Shiffrin pärast tänast võistlust. «Otsisin piire ja olen selle üle isegi uhkem kui võidu üle.» Juba avasõidus sai ta Worley ees 1,42-sekundilise edumaa ja ehkki prantslanna tõusis teise sõidu parima ajaga kaheksandalt kohalt teiseks, jäi ta ameeriklannast kaugele.

Shiffrin on MK-sarja valitsev üldvõitja ning on tänavugi kohe konkurentidega vahe sisse teinud. Praegu edestab ta lähimat jälitajat Viktoria Rebensburgi 171 punktiga, teisel laskumisel mitu korda vääratanud sakslanna pidi Courchevelis leppima alles 14. kohaga.

«Hooaeg on olnud imeline. Tähtsaim on see, et hakkan vaimselt õigesse seisundisse jõudma. Aga näis, kuidas suudan seda säilitada,» sõnas Shiffrin, kes on juba võidutsenud nii kiirlaskumises kui ka slaalomis.

Kui Shiffrinil on koos 34 MK-etapivõitu, siis teise koha saanud Worley on nüüd poodiumile jõudnud 22 korda. Seejuures on kõik tema senised poodiumikohad tulnud just suurslaalomis. 34 eluaasta juures juba veteranide sekka kuuluva Mölggi saavutus on aga seda märkimisväärsem, et esmakordselt tõusis ta MK-sarjas poodiumile juba 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles