Pärnuga kohtumine jääb ära: Rikberg lahkus ootamatult Belgia klubist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Rikberg.
Rait Rikberg. Foto: Eero Vabamägi

Eesti võrkpallikoondise libero Rait Rikberg lahkus äsja Belgia klubist Meneni Prefaxis, kuhu ta käesoleva hooaja hakul siirdus, teatab Volley.ee. Mänguaega sai eestlane korralikult, ent vanameistri keha ei pidanud pikkadele treeningutele lihtsalt vastu ja nii sündis otsus lahkuda.

Klubi juhtidega mindi lahku sõbralikult. Meneni meeskonnas on vaid osa mängijad täisprofessionaalid, teine osa töötab või õpib. Seetõttu tehti kahe asemel vaid üks trenn päevas, mis kestis aga neli tundi.

«Minu keha ei pidanud sellisele trennile lihtsalt vastu. Olen juba 35-aastane ja pean saama kahe trenni vahel puhata. Igalt poolt hakkas lagunema, viimasel ajal mängisin ja treenisin süstide toel. Muidugi oleks võinud niimoodi hooaja lõpuni teha, ent siis oleks koondisesuvi ja minu edasine karjäär kahtluse alla sattunud ja tuli otustada, mida teha,» rääkis Rikberg Volley.ee'le. Klubi oli väga mõistev ja tuli mulle vastu, läksime lahku sõpradena ja sain sealt palju häid emotsioone. See otsus oli aus nii nende kui minu enda suhtes, sest ma ei saanud endast enam 100% anda.»

Nüüd võtab Rikberg mõneks ajaks aja maha. «Paar nädalat olen võrkpallist eemal ja lihtsalt puhkan. Lähen hüppeliigeste ja põlvega uuringutele ja püüan end korda saada. Ma pole ju viimased neli aastat puhata saanud, klubihooajale järgnes igal aastal kohe koondis. Kindlasti ei ütle ma, et karjääriga on kõik, tahan lihtsalt terveks saada. Kahju on sellest, et ei saanud Meneniga tulla Pärnusse eurosarja mängima, seda oleks väga tahtnud teha,» lisas võrkpallur.

Pärnu VK ja Meneni Prefaxis lähevad vastamisi tugevuselt kolmanda eurosarja ehk Challenge Cupi kaheksandikfinaalis. Kui Menen sai kahe mängu kokkuvõttes jagu Šveitsi klubist Schönenwerd Volley, siis Pärnu oli 3:1 ja 3:0 üle Küprose liiga liidermeeskonnast Pafiakosest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles