Järelvaadatav: Barcelona murdis teisel poolajal Reali ja kustutas pealinlaste tiitlilootuse (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania jalgpalli kõrgliiga ehk La Liga oodatuimas mängus seljatas Barcelona võõral väljakul muljetavaldaval moel 3:0 Madridi Reali ja kindlustas veelgi edu liigatabeli tipus. Reali tiitlilootused on tänasega aga praktiliselt kustunud. Avavärava lõi 54. minutil Luis Suarez ja 64. minutil kasvatas Lionel Messi penaltist edu, seejuures saadeti eelnenud olukorras käega mängu eest platsilt ära Reali kaitsja Dani Carvajal. Lisaminutitel vormistas lõppseisu Aleix Vidal. Barcelona edu lähima jälitaja Madridi Atletico ees on nüüd liigatabeli tipus üheksa punkti, ühe mängu vähem pidanud Real jääb maha juba 14 punktiga.

Enne matši:

Tegemist on viimase kümne aasta Euroopa kahe kõige edukama jalgpalliklubi duelliga, mille üheks teljeks Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi (mõlemad viiekordsed maailma parimad jalgpallurid) vastasseis.

«Pole mingit kahtlust, et Euroopa parimat jalgpalli mängivad just Hispaania klubid. Viimased 10 Kuldse Jalgpalli ehk Ballon d’Or’i auhinda on võitnud Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi, kes mängivad mõlemad La Ligas. Tegu on klubijalgpalli koorekihiga, mis on heaks täienduseks Eesti Meedia teleõiguste portfellile,» sõnas Eesti Meedia peaprodutsent Marko Kaljuveer.

La Liga tõusis UEFA edetabelis Euroopa tugevaimaks kõrgliigaks 2000. aastal. Kui vahemikus 2008-2013 kuulus esikoht Inglismaa Premier League'ile, siis viimased neli aastat taas Hispaania meistriliigale, mille klubid on võitnud neli hooaega järjest Meistrite liiga ning kolm Euroopa liiga tiitlit neljast eelmisest.

Hispaania kõrgliiga kohtumisi hakkavad Kanal 12-s ja Postimehes kommenteerima ajalehe spordiajakirjanikud Ott Järvela ja Kristjan Jaak Kangur. «Reali ja Barcelona meeskondasid tunneb jalgpallisõber nagu oma viite sõrme, aga Hispaania liigas leidub kuhjaga kütkestavat kvaliteeti ka meeskondades, kes eurosarjas ei osale. Too keskmise Eesti jalgpallisõbra jaoks veidi tundmatum pool kombineerituna Euroopa klubijalgpalli absoluutse tipuga, mida kujutavad endast Real, Barcelona, Madridi Atletico ja Sevilla, moodustab kommentaatori jaoks inspireeriva sulami. Ootame mänge innuga,» sõnas Järvela.

Madridi Real on 12-kordne Euroopa ja 33-kordne Hispaania meister, kes võitis laupäeval kolmanda FIFA klubide MM-tiitli. FC Barcelona on 5-kordne Euroopa ja 24-kordne Hispaania meister, kes pole tänavu kaotanud ainsatki kohtumist ning edestab ühe mängu vähempidanud Reali hetkel suisa 11 punktiga.

Eesti Meedia järgmised ülekanded Hispaania kõrgliiga kohtumisest on kavas 7. ja 14. jaanuaril, kui näidatakse vastavalt mänge Celta Vigo – Madridi Real ja Real Sociedad – FC Barcelona.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles