Eesti Jalgratturite Liiduga liitus eliitklubi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Eesti Jalgratturite Liidu juhatus kinnitas uue liikmena Klubi Cycling Tartu. Tegemist on Tartu linna registreeritud klubiga, mille eesmärgiks on koondada Eesti andekamaid 19-25-aastaseid rattureid ning pakkuda neile lisaks kodusele kalendrile ka Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) kalendris olevaid võidusõite.

Cycling Tartu esisõitjaks saab 2018. aasta hooajal olema Norman Vahtra, kes sõitis 2017. aasta lõpus Belgia Continental taseme profiklubis Ago-Aqua Service stažöörina. Meeskonna kaptenina on liitunud aastaid Prantsusmaal sõitnud Oskar Nisu, kes peaks noorematele kolleegidele heaks eeskujuks olema. Cycling Tartu spordidirektori kohustusi asub täitma Eesti U23 meestekoondise peatreener Rene Mandri.

«Mul on väga hea meel, et meil õnnestus koondada sobiv energia ja vahendid klubi loomiseks just Tartu linnas, tegemist on ju Eesti kõige jalgrattasõbralikuma linnaga. Tartu on tänaseks päevaks kaetud juba muljetavaldava rattateede võrgustikuga ja siin toimuvad näiteks Tartu Rattaralli, Tour of Estonia viimane etapp,  lastesõidud tuhandetele noortele Klubi Tartu Maratoni eestvedamisel, Tartu Noortetuur ja Tartu Rahvusvaheline Juunioride Velotuur. Nüüd on meil Tartus ka 19-25-aastastest koosnev eliitmeeskond. Cycling Tartu on esimene Eesti klubi peale Kalev Chocolate Teami, kes asub võistlustulle rahvusvahelises kalendris,» lisas endine profirattur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles