Tänaku meeskonnakaaslane kahtleb Loebi tasemes

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: JOSEP LAGO/AFP

Eile rõõmustasid rallimaailma üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb ja Citroen, kes teatasid, et prantslane osaleb 2018. aasta hooajal kolmel MM-etapil. Värske uudise valguses on kommentaare jaganud ka Toyota meeskonna soomlasest sõitja Jari-Matti Latvala.

Loeb krooniti maailmameistriks aastatel 2004-12. Latvala hinnangul pole kogenud sõitja võrreldes varasema ajaga enam samal tasemel. «Loeb suudab kindlasti hästi sõita, kuid mina arvan, et ta ei jõua oma parimate päevade tasemele,» ütles Jari-Matti Latvala YLE sporditoimetusele.

Enne hooaega 44. sünnipäeva tähistav prantslane osaleb Mehhiko rallil (8.-11. märts), Korsika rallil (5.-8. aprill) ning Kataloonia rallil (25.-28. oktoober). «Tal on kogemused olemas, kuid naasmine pole lihtne. Sellegipoolest ootan huviga, et näha, millist kiirust Loeb uuel hooajal näitab,» lisas Ott Tänaku meeskonnakaaslane.

Citroeni meeskonna juht Yves Matton sõnas võistlussarja ametlikule koduleheküljele, et seni rallikrossi maailmameistrivõistlustel osalenud Sebasteni kiirus pole kuhugi kadunud. «Sebastien näitas testidel, et ta pole oma kiirust ja oskusi kaotanud.»

Loeb saab istumise alla Citroen C3, mida ta tänavu ka augustis Prantsusmaal testis. «Kõik olid pärast testiperioodi rahul, mina eelkõige, ning see oli loogiliseks järgmiseks sammuks,» põhjendas Loeb, miks ta otsustas autoralli karusselliga uuesti liituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles