Statistikapomm: Toyota lõpetas 18-aastase seeria, mitu poodiumikohta sai M-Sport?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier poodiumil šampanjat pritsimas.
Sebastien Ogier poodiumil šampanjat pritsimas. Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC

2017. aasta autoralli maailmameistrivõistluste hooaeg oli meeldejääv mitmel põhjusel. Viskame pilgu peale põnevatele statistilistele näitajatele.

6 korda lõpetas ralli viiendal positsioonil Craig Breen – Monte Carlos, Rootsis, Prantsusmaal, Portugalis, Soomes ja Saksamaal.

135 sekundit oli suurim vahe rallivõitja ja teise koha vahel. Just nii palju lahutas Monte Carlo ralli võitnud Sebastien Ogier’d ja teisel kohal platseerunud Jari-Matti Latvalat.

4 rallit võitis Thierry Neuville – Prantsusmaal, Argentinas, Poolas ja Austraalias.

19 poodiumikohta saavutas M-Sport – Monte Carlos 2, Rootsis 2, Prantsusmaal 1, Argentinas 2, Portugalis 2, Poolas 2, Soomes 1, Saksamaal 2, Hispaanias 2, Suurbritannias 2 ja Austraalais 1.

24 punkti oli Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia edu lähima konkurendi ees. Prantslased kogusid üldarvestuses 232 punkti, Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul 208 punkti.

78 rallivõitu on on praegused sõitjad kogunud kamba peale kokku. Sebastien Ogier (40), Jari-Matti Latvala (17), Thierry Neuville (6), Kris Meeke (5), Andreas Mikkelsen (3), Ott Tänak (2), Mads Östberg, Dani Sordo, Hayden Paddon, Esapekka Lappi ja Elfyn Evans (kõik 1).

56 katsevõitu teenis Thierry Neuville.

18 aastat oli Toyota rallivõiduta. Hiina 1999 – Rootsi 2017.

18 sekundit viibisid teenindusalas Kris Meeke ja Paul Nagle nendele võidu toonud Mehhiko rallil.

10 erinevat sõitjat said Saksamaa rallil katsevõidu.

6 erinevat sõitjat juhtisid Rootsi ja Portugali rallit.

11 korda vahetus liider Poola rallil.

3 uut rallivõitjat – Ott Tänak, Esapekka Lappi, Elfyn Evans. Viimati said kolm erinevat sõitjat võidu puhul rõõmustada 1993. aastal.

7 erinevat rallivõitjat – Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Kris Meeke, Thierry Neuville, Ott Tänak, Esapekka Lappi ja Elfyn Evans.

17-aastane Kalle Rovanperä kerkis Austraalia rallil ajaloo noorimaks punkiteenijaks. 

26 erinevat sõitjat jõudsid punktikohale.

13 erinevat sõitjat juhtisid rallit.

126.16 km/h oli keskmine kiirus läbi hooaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles