Endise maailma esinumbri osalemine Austraalia lahtistel sattus ohtu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: TONY O'BRIEN/Action Images via Reuters

Kahekordne olümpiavõitja ja kolmekordne Suure slämmi tenniseturniiri võitja Andy Murray loodab hooaega alustada 15. jaanuaril Austraalia lahtistel meistrivõistlustel.

2016. aasta novembris maailma esinumbri staatuses olnud šotlase eelmine hooaeg ebaõnnestus erinevate vigastuste tõttu. 30-aastane Murray plaanis võistluspaika lennata juba enne jõulupühasid, kuid varasemad hädad lõid uuesti välja. Korraldajad jätavad Murray esialgu osalejate nimekirja.

Käimasoleva aasta novembris läksid heategevusmängus omavahel vastamisi Murray ja šveitslane Roger Federer. Tegu oli vigastustest taastuvale šotlasele pärast Wimbledoni turniiri esimese kohtumisega ja seetõttu olid Federeri võidunumbrid ka üsna kindlad.

Austraalia lahtiste tiitlikaitsja on Federer, kes alistas vähem kui aasta tagasi finaalmängus hispaanlase Rafael Nadali. Nelja parema hulka jõudsid ka šveitslane Stan Wawrinka ja Bulgaaria esindaja Grigor Dimitrov. Murray langes konkurentsist neljandas ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles