Ford on ametlikult WRC-sarjas tagasi!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi suurenenud tugi tähendab, et M-Sporti veab ka tuleval hooajal viiekordne maailmameister Sebastien Ogier.
Fordi suurenenud tugi tähendab, et M-Sporti veab ka tuleval hooajal viiekordne maailmameister Sebastien Ogier. Foto: @World/M-Sport

2018. aastal võistlevad autoralli MM-sarjas neli suurt autotootjat – Toyota, Hyundai, Citroen ja Ford. Mõistagi olid Fordi Fiestad läbi M-Sporti erameeskonna WRC-s esindatud varemgi, kuid nüüd paneb USA autofirma tiimile tugevamalt õla alla ja see tähendab, et Ford on ka formaalselt autoralli kõige kõrgemal astmel tagasi.

Järgmisel aastal löövad MM-sarjas kaasa tiimid, mille täisnimed on järgmised:

  • Toyota Gazoo Racing WRT
  • Hyundai Shell Mobis World Rally Team
  • Citroën Total Abu Dhabi WRT
  • M-Sport Ford World Rally Team

Kõige suurema huviga oodatigi just M-Sporti ametlikku nime. Juba varasemalt oli teada, et 2012. aastal tiimi tagant autotootja rahad minema viinud Ford paneb Sebastien Ogieri vägitegudest tõukuvalt sinna tagasi viimastest aastatest suurema summa, aga koostöö tegelik maht pole veel avalikkuse ette tulnud. Et Ford on tagasi meeskonna nimes, annab märku, et ilmselt saab koostöö olema tihe - Fordi tugi tähendab M-Sportile suuremat võimekust autot edasi arendada ja rahakamate konkurentidega konkurentsis püsida.

Uus MM-hooaeg algab juba jaanuaris Monte Carlo ralliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles