Räikkönenist saab Tänaku tiimikaaslane?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: Toru Takahashi/AP/Scanpix

Kimi Räikkönen on oma karjääri jooksul korra juba flirtinud autoralli MM-sarjaga. Kui soomlane oma F1-kiivri lõpuks jäädavalt varna riputab, siis võib ta WRC-sarja naasta ning kõige tõenäolisemalt Toyota meeskonda, kirjutab Ilta-Sanomat.

38-aastase Räikköneni leping Ferrari meeskonnaga kehtib veel ühe hooaja ning mehe edasine saatus on teadmata. Ühe variandina on laual naasmine WRC-sarja, kus F1 eksmaailmameister lõi selle kümnendi algul kaasa kaks hooaega. Räikköneni parimaks tulemuseks MM-karusellil jäi 2010 Türgi rallil saadud viies koht.

Kui Jäämees otsustab F1-karjääri lõppedes ralliauto rooli naasta, näib Toyota tiim olevat tema jaoks ideaalne paik. Mitte ainult ei ole tegu Soomes baseeruva meeskonnaga, aga Räikkönenil on emafirma kodumaal Jaapanis hiiglaslik toetajaskond, millest autofirma bossid kindlasti osa tahaksid saada.

«Ärge veel kirjutage, et Räikkönen tuleb Toyotasse. Mitte veel. Oodake veel veidi,» naeris Soome ajakirjaniku vastava küsimuse peale tiimiboss Tommi Mäkinen. Rallilegend tõdes samas, et Räikkönen oleks väga huvitav piloot ning ei välistanud kaasmaalasele peagi testimisvõimaluse võimaldamist.

Mäkineni ja Räikköneni ühendab ka ühine kaardilugeja – mõlemale luges MM-sarjas legendi Kaj Lindström, kes on nüüd ametis Toyota rallitiimi spordidirektorina.

Tuleval hooajal on Toyota pilootideks Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles