Liverpool võttis kodus suure võidu, Klavanilt nullimäng (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan võitlemas palli eest Swansea mängija Oliver McBurnie'ga.
Ragnar Klavan võitlemas palli eest Swansea mängija Oliver McBurnie'ga. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Liverpooli jalgpalliklubi teenis täna Inglismaa kõrgliiga 20. voorus hooaja kümnenda võidu, alistades kodus 5:0 (1:0) tabeli viimase meeskonna Swansea City.

Liverpool asus kohtumist juhtima juba 6. minutil, kui Philippe Coutinho endale omaselt palli meisterlikult karistusala joonelt ristnurka keerutas. Olgugi, et võimalusi oli kodumeeskonnal mitmeid, mindi poolajale üheväravalises eduseisus.

Paremuse pani Liverpool maksma teisel perioodil, kui Roberto Firmino kaks ning Trent Alexander-Arnoldi ja Alex Oxlade-Chamberlaini üks värav sillutasid tee kindla võiduni. Liiga suurim väravakütt Mohamed Salah ei teinud täna küll skoori, ent andis kaks väravasöötu.

Ragnar Klavan moodustas Liverpooli keskkaitseduo koos vigastuspausilt naasnud Joel Matipiga (Dejan Lovren langes pingile) ja sai kirja nullimängu. Eestlase esitus oli seekord esmaklassiline - ta luges vastaste söödud kenasti läbi ja võitis ka pea kõik kahevõitlused.

Liverpoolil on tabelis nüüd 38 punkti, neist eespool on Manchester City (55 p), Manchester United (43 p) ja Londoni Chelsea (42 p). Liider City on seejuures pidanud ka teistest ühe kohtumise vähem. Liverpoolile järgnevad Tottenham Hotspur (37 p), Londoni Arsenal (34 p) ja Burnley (33 p).

Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Mängu eel:

Eelmises voorus lubas Liverpool kuue pöörase minuti jooksul Arsenalil 0:2 kaotusseisu 3:2 eduks pöörata ja pidi lõpuks rahul olema sellega, et 3:3 viigiga suudeti päästa vähemalt ükski punkt. Liigatabelis ollakse enne vooru algust 35 punktiga neljandal kohal, ent lähimad jälitajad Arsenal ja Tottenham jäävad vaid punkti kaugusele.

Swansea on samal ajal liiga punane latern, sest 19 mängust on kogutud vaid 13 punkti. Viimati tehti 1:1 viik Crystal Palace'iga, enne seda jäädi aga 1:3 alla Evertonile ning see kohtumine viis ka töökoha peatreenerilt Paul Clementilt. Täna juhendab meeskonda 35-aastane mängiv peatreener Leon Britton, kes on sel hooajal neli korda algkoosseisus ka platsil käinud.

Kuu aega väljakutelt eemal olnud Liverpooli kaitsja Joel Matip on taas mänguvalmis, ent Klavani ja Dejan Lovreni koostöö keskkaitses on viimastes mängudes üldiselt klappinud. Viimati ei olnud Klavanil kolmes Arsenali väravas süüd, ennekõike pidid selle kohtumise järel peeglisse vaatama noor äärekaitsja Joe Gomez ja väravavaht Simon Mignolet. Seetõttu spekuleeritaksegi, et Jürgen Klopp võib täna väravasse panna hoopis Loris Kariuse. Tõde selgub täpselt tund enne avavilet ehk Eesti aja järgi kell 18.30, kui avaldatakse meeskondade algkoosseisud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles