Kilp ja Ränkel jäävad Tour de Skilt eemale, stardis aga kolm eestlast

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: Tairo Lutter / Postimees

30. detsembril algaval Tour de Skil on stardis kolm Eesti suusatajat – Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ning Kristjan Koll. Marko Kilp ja Raido Ränkel jätavad suusatuuri haigestumise tõttu vahele.

Kui Kilbi mittestartimine oli paar päeva juba teada, siis täna tehti samasugune otsus ka Ränkeli kohta. «Markol oli enne jõule tervisega probleeme. Raido oli jõulude ajal neli päeva selline kahtlane – päris haige ei olnud, aga trenni ei saanud teha. Me ei taha enne olümpiat suuri riske võtta,» selgitas Team Haanja peatreener Anti Saarepuu.

Kuna mõlemal mehel on olümpiakoht kindel, siis oli otsuse tegemine lihtne. Vastasel korral käitutuks Saarepuu sõnul võib-olla teistmoodi. «Otsustasime, et ainult ühe sprindi pärast pole sinna sõita ning et teisel sprindil osaleda, tuleks sõita kaks korda 15 kilomeetrit,» ütles Saarepuu.

Kui algselt oli plaanis Tour de Skil startida nelja sportlasega, siis pärast Ränkeli loobumist kedagi asemele ei otsita ehk stardis on kolm suusatajat. Keegi kolmest aga tuuri lõpuni ei sõida. «Veerpalu ja Koll sõidavad neli või viis etappi, Tammjärv sõidab kaasa kuni eelviimase etapini,» avaldas Saarepuu.

Kõige suuremad ootused Tour de Ski eel ongi Tammjärvel, kes sõitis Davosis 15 km vabatehnikasõidus välja 13. koha. «Karel on oma FIS-punkte kõvasti parandanud ning soovib seda kindlasti veel teha. Tal on mõnes tagaajamises hea võimalus tulemust teha, mida ta ka kindlasti tegema läheb,» ütles Saarepuu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles