Video: 40-aastase Vince Carteri supermäng seljatas Cavaliersi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vince Carter tõestas, et vanusel pole tähtsust, kui oled kõva mees.
Vince Carter tõestas, et vanusel pole tähtsust, kui oled kõva mees. Foto: Nick Turchiaro/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA olid vastamisi soomlaste suurlootus Lauri Markkanen ja Läti täht Kristaps Porziņģis ehk Chicago Bulls ja New York Knicks. Põnevas mängus jäid 92:87 peale Bulls ja Markkanen. 40-aastane Vince Carter hiilgas aga Cleveland Cavaliersi ja LeBron Jamesi vastu.

Bullsi ja Knicksi duellis oli just 20-aastane Markkanen mees, kes lõpetas 39 sekundit enne lõppu kiirrünnaku pealtpanekuga ja viis Bullsi otsustavalt juhtima. Jarrett Jacki vabavise vähendas vahet, ent seejärel oli Markkaneni vaheltlõike ja Knicksi meeste vea järel vabaviskejoonelt kaks korda täpne Kris Dunn. Enes Kanteri vise läks mööda ja Justin Holiday vormistas järjekordsetest vabavisetest lõppskoori.

Markkaneni arvele jäi lõpuks 12 punkti, kaks lauapalli ja üks korvisööt. Bullsi parim oli 17 punktiga Dunn, nii Holiday kui ka Robin Lopez lisasid 11 punkti. Porziņģis oli 23 punktiga üleplatsimees, kuid tema kuuest kaugviskest tabas seekord vaid üks. Lisaks võttis lätlane kuus lauapalli. Courtney Lee lisas 17 punkti. Knicks on idakonverentsis 17 võiduga üheksandal kohal, kehva hooaja alguse järel hoogu läinud Bulls on kogunud 12 võitu.

Pooleldi vanaisa, pooleldi imeline

Cavaliers sai teise kaotuse järjest, jäädes võõrsil Sacramento Kingsile alla 95:109. Võitjate poolel tõestas legendaarne Vince Carter, et vanus on kõigest number passis: kuu aja pärast 41. sünnipäeva (!!!) tähistav Carter kostitas Cavaliersi 24 punktiga, tabades seejuures 12 viskest 10. Tegu oli ühtlasi esimese korraga pärast 2007. aasta detsembrit, kui Carter omavahelises mängus võrreldes LeBron Jamesiga peale jäi.

Willie Cauley-Stein lisas 17 ja Bogdan Bogdanovic 16 punkti. Cavaliersi ei päästnud ka Jamesi karjääri 62. kolmikduubel: 16 punkti, 10 lauapalli ja 14 korvisöötu. Kevin Love viskas 23 punkti. Cavaliers on langenud idakonverentsis kolmandale kohale Boston Celticsi ja Toronto Raptorsi järel. Kings võib läänekonverentsis veel unistada play-off-pääsmest, sest «joonest» lahutab neid viis võitu.

Võimsa saavutusega sai hakkama ka New Orleans Pelicansi tagamees Rajon Rondo, kes viskas küll 128:113 võidumängus Brooklyn Netsi üle ise vaid kaks punkti, ent andis kaaslastele tervelt 25 korvisöötu. Viimati suutis NBAs sellise tähiseni jõuda Jason Kidd, kellest on tänaseks saanud Milwaukee Bucksi peatreener. Kiddi saavutus sündis aga nii ammu kui 1996. aastal. Tegu on nii Rondo isikliku kui ka Pelicansi klubi ajaloo rekordiga. Anthony Davis viskas üleplatsimehena võitjate poolel 33 punkti ja andis 11 korvisöötu, DeMarcus Cousinsi arvele jäi 27 punkti ja 14 lauapalli. 

Teised tulemused:

  • Charlotte Hornets - Boston Celtics 91:102
  • Indiana Pacers - Dallas Mavericks 94:98
  • Atlanta Hawks - Washington Wizards 99:113
  • Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 128:125
  • Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 124:107
  • Golden State Warriors - Utah Jazz 126:101
  • Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 99:109

NBA tabeliseis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles