Esireket Nadal jätab Austraalia lahtiste eel peaproovi ära

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: TONY O'BRIEN/Action Images via Reuters/Scanpix

Maailma esireket Rafael Nadal loobus Brisbane’i turniiril osalemisest. Austraalia lahtisteks peaprooviks olevast turniirist eemalejäämine süvendab kahtlusi, nagu ei saaks Nadal mängida ka Melbourne’is, kui hispaanlane ise on siiski lootusrikas.

Nadal oli juba varem teatanud, et ei tee kaasa ka sel nädalavahetusel Abu Dhabis peetaval turniiril. «Ma ei ole pärast pikka hooaega ikka veel valmis. Ka ettevalmistusega jäin hilja peale,» selgitas 31-aastane Nadal BBC vahendusel. «Kuid neljandal jaanuaril sõidan Austraaliasse ja alustan valmistumist,» lubas ta.

Samal ajal leiab Austraalia lahtiste tiitlikaitsja, jaanuarikuises finaalis Nadali alistanud Roger Federer, et 2017. aasta saavutuste kordamisse uskumine «pole normaalne ega realistlik». 36-aastane šveitslane valmistub tänavusteks Austraalia lahtisteks Perthis Hopman Cupil osaledes. Lisaks Melbourne’ile võidutses Federer tänavu ka Wimbledonis.

«Püüan asja rahulikult võtta. Mängin nii hästi kui suudan ja vaatame, mis saab. Aga ettevalmistused on seni hästi kulgenud. Näis, mis juhtuma hakkab,» jäi Federer kahe jalaga maa peale.

Austraalia lahtised algavad 15. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles