Klopp Saksamaa klubidele: Klavan ei ole saadaval

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan koos Liverpooli peatreeneri JÜrgen Kloppiga.
Ragnar Klavan koos Liverpooli peatreeneri JÜrgen Kloppiga. Foto: JASON CAIRNDUFF/Action Images via Reuters/Scanpix

FC Liverpooli jalgpalliklubi sakslasest peatreener Jürgen Klopp rääkis, et mitmed sünnimaa klubid on temalt küsinud Ragnar Klavani kohta, ent Eesti koondise kapten ei ole Kloppi sõnul müügiks.

«Tänases jalgpallimaailmas, eriti Inglismaal, kus me räägime suurtest ostudest ja muust säärasest, avastad järsku, kui palju me maksime Raggy eest,­­» kõneles Liverpooli meeskonna boss eilsel pressikonverentsil Klavanist. Ning lisas: «Mitmed Saksamaa klubid on juba minult küsinud: kas ta võiks olla saadaval? Loomulikult ta ei ole.»

Seda juttu rääkis Klopp veidi enne seda, kui tuli ilmsiks, et Liverpool on 75 miljoni naelsterlingi eest Southamptonilt ostnud hollandlase Virgil van Dijki. Tegemist pole mitte üksnes keskkaitsjate, vaid üldse kaitsemängijate osas maailma ülekaalukalt kalleima üleminekuga. Klavani tõi Klopp aga Augsburgist Liverpooli 5 miljoni euro eest – ehk 17 korda odavamalt.

«Ta on perfektne eeskuju põhimõtteliselt kõigile klubiga liitujatele. Ta armastab siin olemist,­» jätkas Klopp Klavani ülistamist. Kuid tõi esile ka ühe puudujäägi: «Oma oskuste juures võiks ta olla palju kindlam. See on tema ainuke väike probleem. Või kui soovite: ta ei tea, kui hea ta tegelikult on. Aga me töötame selle kallal.»

Liverpool peab Inglismaa liigas järgmise kohtumise sel laupäeval, kui võõrustatakse Leicester Cityt. Van Dijk on Kloppi käsutuses alates 1. jaanuarist – just aasta esimesel päeval sõidab Liverpool külla Burnleyle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles