Juurestik tugevneb

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X-Mängude BMX tänavasõidu tšempion Garrett Reynolds.
X-Mängude BMX tänavasõidu tšempion Garrett Reynolds. Foto: Simple Session

Hoovisport on surnud, sest hoovid on parklateks asfalteeritud. Tõsi. Noored ei roni puude otsa ega kipu kruusakividega märki viskama. Tõsi. Inimesed liiguvad vähe(m). Tõsi. Kalorite kulutamise asemel passitakse telefoniekraani. Tõsi. Tähelepanuvõime üha kahaneb. Tõsi. Kõige eelneva põhjuseks olev tehnoloogiline revolutsioon on parim asi, mis maailma tippspordiga juhtuda sai. Tõsi.

Kuidas nii? Sest just tehnoloogia areng on purustanud tippsporti kammitsenud ahelad. Vaba internet murdis traditsioonilise ajakirjanduse infomonopoli ja viis kõik maailma spordialad avatud turule – igaüks sai end ise müüa ja otse tarbijani jõuda.

Kaasnenud spordimaastiku mitmekesistumine omakorda tähendas teravnenud konkurentsi. Seega juurdlevad spordialade esindajad üha enam formaadi atraktiivsuse üle, mis omakorda suurendab tõenäosust, et nende rüppe langeb keegi, kes endistel ja oluliselt igavamatel aegadel tippspordist mööda vaatas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles